Ljubitelji kinematografije u Bečeju imaće priliku od večeras do četvrtka da pogledaju četiri filma sa 15. festivala „Slobodna zona”. Filmovi će biti puštani u bašti Pozorišnog kluba, od 20.30 sati, a ulaz je besplatan. U slučaju lošeg vremena filmovi će se prikazivati u velikoj sali.

Program:

U ponedeljak, 13. jula, turneju „Slobodne zone“ u Bečeju otvara film „Moje neverovatno leto sa Tes“, holandsko – nemačko ostvarenje reditelja Stivena Vuterluda.

U utorak, 14. jula, na programu je film „Alis i gradonačelnik“, francuski film, snimljen 2018. godine, koji je režirao Niкolas Pariser.

U sredu, 15. jula, na programu je film „Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom“, dokumentarno ostvarenje reditelja Henrika Georgsona.

U četvrtak, 16. jula, poslednji film koji će biti prikazan na ovom mini ciklusu jeste „Okrug“, islandski film reditelja Grimura Hakonarsona, snimljen 2019. godine.

Filmski festival „Slobodna zona” osnovan je 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име