Završni grubi zidarski radovi na fiskulturnoj sali u Bočaru
Završni grubi zidarski radovi na fiskulturnoj sali u Bočaru

Ko čeka dočeka! U ispravnost ove narodne izreke mnogi su se uverili.

Nekad ranije, nekad kasnije. Meštani najmanjeg sela u novobečejskoj opštini Bočara ovih dana golim okom vide kako „raste“ fiskulturna sala OŠ „Dositej Obradović“, čiji učenici nikada nisu imali zadovoljstvo da časove nastave fizičkog vaspitanja održavaju u pravoj sportskoj sali.

Istina, bilo je improvizovanog prostora u stotinak metara udaljenom dvorcu barona Bajića, gde je balska sala pretvorena u fiskulturnu, a sadašnje generacije, na žalost malobrojnije od nekadašnjih, dočekaće da od naredne školske godine u okviru školskog objekta imaju i dugo čekanu funkcionalnu fiskulturnu salu.

-Presrećni smo zbog toga i zahvalni svima koji su uložili trud da se višedecenijski san bočarske dece, ali i meštana, ostvari. Kad ovo konstatujem, imam u vidu da će sala biti multifunkcionalni prostor sa tribinom za 200 posetilaca, jer će, pored nastave fizičkog vaspitanja, meštani moći da je koriste za rekreaciju, sportski klubovi za odvijanje trenažnih procesa, a biće pogodna i za održavanje prigodnih školskih i seoskih manifestacija. Još kada bi nam se ostvarila želja da sve bude gotovo do 9. aprila, kada obeležavamo Dan škole, zadovoljstvo bi bilo potpuno, razmišljenje je direktorke OŠ „Dositej Obradović“ u Bočaru Dragane Karanović.

Doda li se svemu da se Bočar u pisanim izvorima prvi put pominje 1211. godine, to znači da će selo, po tom parametru, naredne godine obeležiti 810. rođendan i lepši poklon nije mogao da se dočeka.

Metalna konstrukcija krova spremna za pokrivanje objekta
Metalna konstrukcija krova spremna za pokrivanje objekta

-Mi bismo voleli što pre da završimo radove na ovom gradilištu, ali mnogo zavisi od toga kakva će zima biti. Za sada sve teče po planu. Rok za završetak radova je 25. april, ali ćemo učiniti sve da do Dana škole predamo objekat, koji će za desetak dana biti pokriven i onda ćemo bezbedno moći da ugradimo stolariju, koja je u proizvodnji i čekamo isporuku, kao i ostale zanatske radove, rekao nam je vlasnik izvođačke firme „Dijagonala NB“ iz Novog Bečeja Željko Maličević.

Da zadovoljstvo bude veće, povodom 810. rođendana sela Bočarci će dobiti na poklon još jedan kapitalni objekat. U pitanju rekonstrukcija 170 godina starog dvorca Hertelendi i izgradnja kompleksa „školice u prirodi“ za decu predškolskog i uzrasta nižih razreda osnovaca. To je već neka druga priča, ali je pominjemo zato što je u okviru kompleksa igrađena, pored fitnes terena na otvorenom, i nova fiskulturna sala površine 340 kvadrata, prilagođena pomenutom uzrastu.

Na kraju valja primetiti da je prva osnovna škola u Bočaru počela s radom 1902. godine, što znači da je trebalo da prođe, gotovo, vek i dve decenije da se izgradi fiskulturna sala za bočarsku decu, ali i goste iz cele Srbije koji budu dolazili u „školu prirode“. Ko čeka – dočeka!

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Javni interes u žiži – Ka kvalitetnijem informisanju građana opštine Novi Bečej“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име