Ilustracija | OŠ „Sever Đurkić“
Ilustracija | OŠ „Sever Đurkić“

Predstava „Nasilje nema opravdanja” Fondacije Tijana Jurić, izvedena je danas (21. decembra) u Osnovnoj školi „Sever Đurkić”. Učenici osmog razreda imali su priliku da vide i čuju o svim vrstama nasilja, na jedan drugačiji način, i to u školskoj učionici.

Predstava „Nasilje nema opravdanja” autorsko je delo glumca Zijaha Sokolovića, koji je scenario pisao u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima. Otac ubijene Tijane Jurić obratio se uoči početka predstave mladima u ime fondacije, poručivši da bečejska deca mogu da se obrate organizaciji za pomoć i razgovor u vezi sa svim vrstama nasilja.

Nakon izvođenja, glumci Milijana Makević i Marko Marković razvili su diskusiju sa učenicima o onome što su videli. U razgovor se uključila i psiholog škole Blanka Okuka, rekavši da su đaci možda prvi put u prilici da vide performans ovakvog tipa, sa veoma snažnom porukom. Tako je pokazano da pozorište osim umetničke i kulturne uloge u društvu, može biti i u službi informisanja i edukacije, naročito mladih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име