Volonteri iz Francuske i Finske, u saradnji sa ovdašnjim udruženjem građana „EkoBečej“ , pomogli su u renoviranju prihvatilišta za pse na Iđoškom putu. Aktivisti su tako napravili svojevrsne štitnike od sunca od trske, farbali ograde i boksove, krečili i ograđivali prostor azila.

 

 

Prema rečima Roberta Butaša iz prihvatilišta, šest gostiju koji su se u najvećoj potiskoj opštini latili alata i uređivali prostor na Iđoškom putu iz pomenute dve zemlje, pomažu već duže i to novčano. Od tih se sredstava, kako je rekao, odvaja za kupovinu hrane, kao i za sterilizaciju i ostale potrepštine. Nije retkost da u prihvatilištu ima više napuštenih životinja, nego što je kapacitet tog objekta.

Naime, trenutno se tamo nalazi 177 pasa, dok uslova ima za 150. Kako je iz prihvatilišta kažu, Bečejci i nisu zainteresovani za udomljavanje napuštenih koji vlasnike imaju, te bez kontrole i nadzora imaju mogućnost da izađu na ulicu i ugrožavaju bezbednost ljudi života, a zabrinjava i činjenica da se smanjio i broj onih iz inostranstva koji kućnog ljubimca nađu upravo u bečejskom prihvatilištu. S druge strane, problem nisu samo napušteni psi koji lutaju, već i oni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име