Umesto da s radošću i nestrpljenjem dočekuju novu sezonu, jer su se izborili za povratak u Područnu ligu Zrenjanin, u Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Bočara s velikim oprezom prilaze sezoni koja startuje 14. avgusta.

-Počećemo s pripremama u subotu, 9. jula, ali nisam siguran kako će sve teći. Jednostavno, nemamo razumevanja u sopstvenoj sredini. Tribine su već trebale da budu završene, a one nisu ni počele da se grade!? Plašim se da će biti vrlo problematično obezbediti sredstva za normalno funkcionisanje kluba tokom takmičarske sezone pred nama. Sa igračima nemamo problema. Samo je Igor Momčilov napustio klub i preselio se u redove vojvođanskog ligaša Kozare iz Banatskog Velikog Sela. U matični klub vraćamo dvojicu vrsnih igrača sredine terena, Ognjena Maleša iz novobečejskog Jedinstva i Nenada Stojsavljevića iz nakovačkog Poleta. Znači, bićemo jači nego minule sezone, kada smo se prošetali međuopštinskom ligom. Trener Strahinja Vasković će, što se toga tiče, biti na „slatkim mukama“. Naravno, samo da nas povrede mimoiđu tokom pripremnog perioda, prenosi nam stanje pre početka priprema predsednik bočarskog Jedinstva Milorad Karan.

Za sada su Bočarci zakazali i tri kontrolne utakmice protiv Nakovčana i Velikoselaca pred svojim navijačima i gostovanje imenjaku u Banatskom Karađorđevu.

-U fazi pregovaranja smo s još nekoliko klubova iz okoline, kako bismo pre početka prvenstvene trke kroz utakmice mogli da „skeniramo“ formu svakog pojedinca i ekipe u celini. Ambicije? Verujemo da imamo tim za sredinu tabele. Znamo da neće biti, baš, lako to ostvariti, ali verujemo u kvalitet igrača koji imamo i rad koji je prisutan u klubu, ne napušta optimizam prvog čoveka bočarskog Jedinstva Miloarada Karana.

Dok su igrači bili na zasluženom odmoru, dužna pažnja bila je posvećena terenu u centru sela. Redovna zalivanja i košenja su teren održala zeleni tepih, koji će spremno dočekati fudbalere. Samo da je više razumevanja oko izgradnje preko potrebnih tribina…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име