Samo Bratislava Jelića neće biti u derbiju
Samo Bratislava Jelića neće biti u derbiju

Fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta proveli su se kao „bosi po trnju“ na gostovanju u Apatinu.

Izgubili su rezultatom 3:0, a što je još bitnije dva žuta kartona dobio je golgeter lige Bratislav Jelić i neće moći da igra u nedelju protiv lidera Tekstilca iz Odžaka!?

-Kad se izgubi rezultatom 3:0, onda sledi čestitka rivalu. Međutim, bilo je dosta nejasnoće na samoj utakmici. Iz predostrožnosti nisam ubacio u igru Slavoluba Dabižljevića i Bojana Ćuluma, jer ako bi dobili karton, ne bi mogli da igraju u nedelju protiv Odžačana. Već sam najavio izmenu Bratislava Jelića, jer je imao žuti karton, ali me je sudija preduhitrio i našem golgeteru dao drugi žuti i tako mu onemogućio učešće u derbiju. Miodrag Pelengić nije igrao zbog parih kartona, a Nikola Ćulum zbog obaveza na fakultetu. Ahivirali smo Apatin, gde očito nismo imali ni promil šanse da se vratimo nedesetkovani, bodovno, igrački, ljudski… Okrećemo se Tekstilcu. Izuzev Bratislava Jelića, svi su spremni za izazov koji sledi. Rival je kvalitetan, ali mislim da smo i mi. Pravi derbi nas očekuje, konstatuje trener Vojvodine Lazar Dabižljević.

Videvši kako se odvija situacija na terenu, Trener Dabižljević je pružio šansu i nekim od „junoša“. Evo i igrača koji su osetili atmosferu kraj Dunava: Babin (od 83. Bošnjak), Ilić (od 46. Tomić), Marković, D. Jelić, Stefanov (od 44. Kudrić), Đekić (od 75. Horvat), Pejović, Pecarski, Prodanov, B. Jelić, Džigurski (od 83. Novaković).

U drugom derbiju 23. kola vojvođanskog „severa“ Mladost je u Turiji pobedila Bajšu sa 1:0 i bodovno je dostigla, jer sada oba kluba imaju po 45 bodova, kao i Mladost APA iz Apatina. Dva više ima Vojvodina, a lider je Tekstilac sa 51 bodom. Ovih pet ekipa se izdvojilo i prvaka treba tražiti među njima. U sportskom smislu svi imaju šanse, mada bolji poznavaoci prilika van terena tvrde da su najozbiljniji kandidat Odžačani. Upravo iz tog razloga je zanimljiv duel između Vojvodine i Tekstilca u nedelju od 16 sati u Bačkom Gradištu. Pobeda domaćina sve vraća u neizvesnost, dok bi trijumf gostiju približio ostvarenju cilja Odžačane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име