Umesto da bude važna karika u lancu uspeha i kreator igre srpskoligaša sa Tise, povratak u matičnu sredinu Nemanja Vasin će pamtiti po teškoj povredi i višemesečnom odsustvu sa terena.

Proveo je 26. avgusta samo dvadesetak minuta na terenu Novog naselja protiv novosadskih „mladostaša“ i izneli su ga sa terena. Usledili su lekarski pregledi i dijagnoza pokidani prednji ukršteni ligamenti leve noge. Operacija je izvršena tek 7. oktobra u Novom Sadu.

Ne znam šta je duže trajalo, isčekivanje operacije, ili ovo sada da odložim štake i prohodam. Iako radim vežbe kod kuće, dosadno je čitav dan u kući, nervozno veli Nemanja Vasin.

Još desetak dana na štakama: Fudbaler OFK Bečej 1918 Nemanja Vasin
Još desetak dana na štakama: Fudbaler OFK Bečej 1918 Nemanja Vasin

„Remont“ kolena izvršio je prof. dr Srđan Ninković. Imajući u vidu da se na ovakvu operaciju čeka po nekoliko meseci do pola godine, onda šest nedelja čekanja i nije tako dugo. Sada se s nestrpljenjem očekuje 27. novembar, za kada je zakazan pregled u Novom Sadu.

-Za sada se krećem uz pomoć štaka. Samo da njih odbacim i stanem na noge, biće mi lakše. Potom slede ozbiljne rehabilitacione vežbe. Povratak na teren? Mnogi mi kažu da ću moći da se uključim u zimske pripreme, ali sam skeptik. Ne žurim, slušaću savete medicinskih stručnjaka. Bliži sam mišlju da ću se vratiti na teren tokom letnjih priprema. Jeste dug period, ali želim da se vratim potpuno oporavljen i spreman za nove izazove, zaključuje Nemanja Vasin.

Nema sumnje, iskustvo prefinjenog veznjaka Vasina bi dobro došlo mladom sastavu Bečejaca već na proleće, ali samo pod uslovom da rehabilitacija da očekivane rezultate. U protivnom, Vasin će na teren kao igrač tokom leta. Naglašavamo kao igrač, jer je, kao profesor fizičkog vaspitanja, i trener klupske kadetske selekcije.

-Imamo talentovanu selekciju, koja je jesenju polusezonu Druge kvalitetne lige Vojvodine završila na prvom mestu sa 22 boda. Bio sam uz ekipu sedam kola, a poslednje dve utakmice, zbog operacije, menjao me je kolega Strahinja Gavrić. Nadam se da ću ubrzo arhivirati štake i posle pauze, ponovo biti sa učenicima na terenu. Prvo ćemo tokom zime raditi dva puta nedeljno u sportskoj dvorani ovdašnjeg „hrama sportova“ i igrati turnire, a kada vremenski uslovi dozvole izaći na teren s veštačkom travom, kako bismo spremno dočekali nastavak prvenstvene trke, već pravi plan za nastavak rada s kadetima Bečeja Nemanja Vasin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име