Kapitenska traka obavezuje Bečejaca Vladana Vorgučina
Kapitenska traka obavezuje Bečejaca Vladana Vorgučina

Posle 115 dana opet pravi fudbal kraj Tise. Kreće srpskoligaška trka. Jedno su prijateljske, a sasvim drugo utakmice za bodove. Upravo iz tog razloga je kod svih prisutna neizvesnost.

U  redovima Bečejaca posebna, jer je tokom zimske pauze dodatna selekcija učinila svoje, pa se startuje sa znatno izmenjenim sastavom. Zato, oprez nije na odmet.

-Radili smo dobro, atmosfera u ekipi je pozitivna i shodno tom očekujem uspešnu „premijeru“. Koliko smo čuli, i Sakuljani su znatno renovirali tim. Verovatno su bolji. Znači, očekuje nas veliki izazov. Uvek na startu postoji određeni pritisak, noge su obično teške od napornog rada tokom priprema, a kiša koja pada dodatno opterećuje uslove za igru. No, moramo se prilagoditi i napadačkom igrom primorati rivala na predaju, optimista je pred start nastavka prvenstvene trke kapiten Bečejaca Vladan Vorgučin.

Nastavak sezone doneo je priznanje Vladanu Vorgučinu u vidu kapitenske trake. To je klupska zahvalnost za 16 godina nošenja dresa, od škole fudbala, preko svih uzrasnih kategorija, do seniorskog sastava. „Generalka“ protiv kulskog Hajduka donela mu je radost i zbog postizanja gola.

A kad smo kod golova, onda valja primetiti da je golgeter Miloš Zličić, strelac 12 golova minule polusezone, obalu Tise zamenio dunavskom kraj Bačke Palanke, pa bi u nastavku neko drugi trebalo da preuzme njegovu ulogu. Tokom pripremnog perioda sa četiri gola nametnuo se Nikola Furtula, ali raduje činjenica da su se u listu strelaca upisala još petorica igrača, među kojima nisu Ilija Erdeljan i Žarko Kobiljski, koji su jesenas postigli ukupno 11 golova. Znači, aktuelni sastav ima više igrača spremnih da ozbiljno ugrozi mrežu protivnika.

Letos je golgetersku seriju, već posle osam minuta igranja u selu Sakule, otvorio Adis Kurtiši, a onda je het-trikom eksplodirao Zličić za konačnih 4:3. Na žalost, bio je to jedini gol mladog Novosađanina. Prošlo je od tada 202 dana. Ako dobije šansu da igra sutra, možda će reprizirati efikasnost.

Na kraju dodajmo da će Bečejci danas, za razliku od kompletnih priprema, umesto u 11, trenirati u vreme igranja sutrašnje utakmice od 14.30 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име