Priključuje se radu štoper Bečejaca Mladen Zeljković
Priključuje se radu štoper Bečejaca Mladen Zeljković

Za početak dobro

Iako je prošlo tek pet dana od početka priprema, Bečejci su odigrali prvu kontrolnu utakmicu, a rivali su im bili „kanarinci“ na njihovoj Detelinari. Iako je u ovoj fazi priprema rezultat sekundaran, bilo je 1:1, pa i sa te strane, jer je „osvojen“ bod u gostima, srpskoligaš sa Tise  može se biti zadovoljan.

-Iznenađujuće dobro smo igrali. Oba poluvremena, pa ostaje žal što se nije još koja lopta našla u mreži rivala. Ali, ima se vremana za to. Važno je da dobro radimo i iz dana u dan podižemo nivo forme, kako bismo bili spremni za utakmice u kojima se bodovi sabiraju, veli trener Bečejaca Lazar Dabižljević.

Jedini gol za Bečejce postigao je Slavoljub Dabižljević u samom finišu prvog poluvremena. Pre toga je Itan Derviši šutirao, u gužvi je igrao Igor Kudrić, a onda je odbijenu loptu sa ivice kaznenog prostora punom nogom u mrežu poslao Slavoljub Dabižljević.

-Sledaća provera je u sredu na našem stadionu protiv veoma dobrog vojvođanskog ligaša Mladosti iz Turije, a u subotu igramo protiv novosadske Slavije. Posle te dve utakmice trebalo bi da razrešimo dilemu ko od igrača na probi nastavlja da radi sa nama, a ko će potražiti novu sredinu. Već posle prve utakmice videlo se da Slavoljub Dabižljević ne samo zaslužuje povratak u matični klub, nego će biti i istinsko pojačanje, veli za svog mađeg brata trener Lazar Dabižljević.

Boje OFK Bečej 1918 u premijernoj utakmici aktuelnih priprema branili su: Milovanov, Varga, Tatić, Marković, Hasičić, Tutnjević, Dabižljević, Derviši, I. Judrić, N. Kudrić, Popadić. Igrali su još: Bajić, Vinović, Draško, Živanović, Kobiljski, Kuvekalović, Pravilović, Rakić, Ćuk, Džavrić.

U nedelju su igrači imali slobodan dan, a od ponedeljka će igrači na treninzima biti brojniji, jer se priključuju Miloš Brkić, Mladen Zeljković i Nikola Tomić, koji su iz raznoraznih razloga dobili duži odmor. Iskreno, nedostaje još Čedomir Tomčić.

-Dobio sam nešto duži odmor, jer sam minule sezone bio na dva fronta, fudbalu i futsalu. Vratio sam se s mora. Predstoje razgovori s klubom i ako sam potreban onda ću se posvetiti samo fudbalu. Ne mogu više paralelno da igram fudbal i futsal. Fudbal je moj izbor. Ali, poslednju reč, ipak, ima klub, ostavlja izvesnu dozu neizvesnosti oko svega Čedomir Tomčić.

Ne treba izgubiti iz vida ni prisustvo Žarka Kobiljskog na treninzima. Vrati li se i on u matični klub, onda će, pored angažovane mladosti, u srpskoligašu sa Tise biti prisutno i iskustvo, koje je, itekako bitno, u borbi za što bolji rezultat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име