NOVI STRUČNI TANDEM BEČEJACA - trener Zoran Levnaići sportski direktor Miloš Andrić
NOVI STRUČNI TANDEM BEČEJACA - trener Zoran Levnaići sportski direktor Miloš Andrić

Ukupno pet provera

Pošto su krenuli sa pripremama za novu sezonu, u srpskoligašu sa Tise su kompletirali i raspored pripremnih utakmica. Uglavnom su to omladinci superligaša Vojvodine i Spartaka, srpskoligaša Boraca iz Šajkaša…

 -Kratak vremenski period priprema od samo mesec dana diktirao je i broj pripremnih utakmica. Odigraćemo pet kontrolnih provera. U subotu je prva, a rival je fudbalska selekcija Novog Sada. Nedelju dana  kasnije rival će nam biti srpskoligaš Borac iz Šajkaša, a onda za dva dana, subota (23. juli) i sutradan imamo provere sa dve omladinske ekipe. Prvo sa juniorima Vojvodine, a onda Spartaka. Konačno, za 5. avgust smo zakazali „generalku“ protiv Solunca iz Karađorđeva. U ovom trenutku se još nismo dogovorili ko će biti domaćin. Za neke utakmice uslov će biti ishod žrebanja za novu sezonu, koji će se održati 26. jula, saznali smo od sportskog direktora Bečejaca Miloša Andrića.

Pripreme srpskoligaša sa Tise počele su u ponedeljak. Kako je start nove sezone zakazan za 12. avgust, od prvog dana se počelo sa ozbiljnim radom.

 -Nema se vremena za gubljenje, tako da smo odmah prionuli na marljiv rad. Treninzi su nešto jači, ali igrači stojički sve izdržavaju. Moraju da se naviknu na žestok ritam, jer će takav tempo imati i prvenstvena trka. Iskreno, zadovoljan sam kako sve teče, od saradnje s klupskim rukovodstvom do rada igrača na treninzima. U hodu ćemo izvršiti dodatnu selekciju igrača na probi, a možda će biti i novih dolazaka, veli novi kormilar bečejskog broda Zoran Glavinić.

Imajući u vidu da po novim pravilima srpskoligaške ekipe startuju sa tri bonusa, dužna pažnja se poklanja mladim igračima. Bonusi Luka Božičić i Stefan Janković su se preselili u susedno Bačko Gradište, gde su od ovog leta još dvojica Bečejaca, Nemanja Marković i Stefan Korać, kao i trener Lazar Dabižljević, ali se zato na probi nalazi nekoliko mladih igrača i od njih zavisi da li će ostati kraj Tise.

Imajući sve u vidu, OFK Bečej 1918 bi u novoj sezoni trebalo da startuje sa ekipom koju će krasiti spoj iskustva i mladosti. Velika je stvar što je kostur tima iz minule sezone ostao i ako se uz vredan rad dobro pripreme, mladićima će biti daleko lakše da se uklope u željeni ritam novog trenera Zorana Levnaića i samim tom steknu potreno iskustvo i afirmaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име