Svaki dogovor je zlata vredan: trener Milan Belić u društvu mladića sa Tise
Svaki dogovor je zlata vredan: trener Milan Belić u društvu mladića sa Tise

Dva različita leta tiskog broda s istim kormilarem Milanom Belićem.

Lane šest pripremnih utakmica i isto toliko pobeda s impresivnom gol razlikom 16:2, a sada polovičan učinak u istom broju provera i gol razlikom 11:11.

Ali, to nije primarno da bi se sudilo o uspešnosti pripremnog perioda. Uostalom, prva trećina minule sezone nije donela kontinuitet pozitivnih razultata, a kako će biti u novoj, ostaje da se vidi. Jedno je jasno, Bečejci nisu bili miljenici žreba. U prvih šest kola gostovaće, čak, četiri puta. Ali, uvek ima neko ali… Njihovi domaćini neće imati pomoć sa tribina, pa će svako gostovanje za nijansu biti lakše.

-Gostovanje je gostovanje i neće nam biti lako, konstatuje šef struke Bečejaca Milan Belić i dodaje. Mnogo je igrača prodefilovalo tokom altuelnih priprema i trebalo je u malo utakmica pružiti šansu svima, a to znači da nije bilo vremena za uigravanja. Dobro da je još u toku prelazni rok, jer nam se pruža šansa da popunimo mesta gde smatramo da škripi. Imajući u vidu tropske vrućine, zatim produženu polusezonu na 19. kola, biće rotacija u timu i potrebno je na raspoladanju imati veći broj igrača. Međutim, neće biti angažovanja radi angaživanja, da bi povećali kvantitet, već ćemo to raditi samo u slučaju da se pojave igrači koji mogu odmah da preuzmu odgovornost na sebe i iz povećane konkurencije da se pojača kvalitet.

Odigrane utakmice, pogotovo poslednje dve na svom „bunjištu“, protiv srpskoligaša Radničkog iz Zrenjanina (3:0) i Кozare iz Banatskog Velikog Sela (4:3) pokazale su neke vrlina, ali i mane aktuelnog sastava. Upravo iz tog razloga trener Bečejaca i razmišlja o aktivnostima u prelaznom roku.

Od tri poraza, na premijeri posle višemesečne pauze od Mladosti u Bačkom Petrovcu (1:2) i od superligaša Vojvodine u Novom Sadu (0:2) se nije ni očekivalo mnogo, jer je ekipa bila nespremna, a u Turiji protiv Mladosti (0:2) igrao je kombinovani sastav. Preostala pobeda (3:2) zabeležena je u Bačkom Jarku protiv Mladosti. Osam igrača se upisalo u listu strelaca, Žarko Кobiljski, Siniša Nijemčević i Nebojša Pavlović po dva puta, a Borislav Vajić, Nemanja Vasin, Luka Кrajinović, Jovan Mitrović i Nikola Furtula jedanput su zatreli mrežu.

Кakve noćne more ima trener Belić pred početak nove sezone, zna samo on. Stiče se utisak da je angažovanjem iskusnog štopera Vorislava Bajića odbrana postala stabilnija, ali zabrinjavaju tri olako primljena gola na „generalki“. Dobro bi došao i jedan iskusniji kreativac u veznom redu, a dobar golgeter je uvek rado viđen,a li ga je teško naći.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име