Golmanski tandem opet zajedno: Mane Marković i Ranko Puškić s doskorašnjim trenerom Draganom Leskovcem
Golmanski tandem opet zajedno: Mane Marković i Ranko Puškić s doskorašnjim trenerom Draganom Leskovcem

Posada tiskog broda je, najzad, kompletna na treninzima i svi rade „kao zapete puške“. Razumljivo. Posle 135 dana, toliko je prošlo od poslednje prvenstvene utakmice, u utorak se na treningu Bečejaca pojavio i golman Ranko Puškić „Puška“.

Njegov izostanak bio je u dogovoru s klubom, a uzrok nedolaska je zdravstvene prirode.

-Nisam gubio vreme, jer sam individualno radio u Novom Sadu. Lekari su mi preporučili da jedno vreme ne radim u grupi i ispoštovao sam njihovu preporuku, ali nisam gubio vreme. Trenirao sam pod nadzorom kondicionog trenera i bez problema se uključio u rad sa ostalima, rekao nam je mladi golman Ranko Puškić.

Kako Bečejci u subotu dočekuju zrenjaninski Radnički, a i poslednju utakmicu pre prekida prvenstva su odigrali sa istim rivalom, to je Ranko Puškić protiv istog rivala prekinuo i nastavlja niz utakmica. I iskusni novajlija Borislav Bajić vratio se treninzima. Zbog lakše povrede, stamenog štopera nije ga bilo na kontrolnim utakmicama minulog vikenda, ali sada je sve u redu.

-Nisu svi igrači bez tegoba, ali to je razumljivo u fazi priprema. Uvek neko lakše, neko teže podnosi napore kroz koje se prolazi tokom brušenja forme pred novu sezonu, ali se stisnu zubi i u hodu prevazilaze manje nedaće. Verujem da ću u subotu protiv Zrenjaninaca moći da računam na sve raspoložive snage. Imajući u vidu da postoji mogućnost da momci sa Skrobare igraju u nedelju finale kupa na teritoriji PFS Zrenjanin, plašio sam se da ne izgubimo sparing partnera. Međutim, kolega Predrag Kandić smi je rekao da ne tražimo novog rivala, jer su i njima potrebne jače utakmice u finišu priprema, saznali smo od kormilara tiskog broda Milana Belića.

Tako će se na glavnom terenu Gradskog stadiona kraj Tise, posle tačno 146 dana, odigrati utakmica. Ni najstariji ljubitelji fudbala u Bečeju ne pamte toliko dugu pauzu. Za njih će biti i duža, jer i dalje važi odluka FSS da se utakmice igraju bez prisustva publike. Neki od najvernijih navijača sa pozamašnim brojem godina prisetili su se detinstva i kažu da će, kao i tada, dešavanja na terenu u subotu od 18 sati pratiti preko zida. Onda su to radili jer su dobijenu „banku“ za ulaznicu potrošili na sladoled, a sada su primorani zbog epidemiološke situacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име