Pred golom gostiju iz Adorjana
Pred golom gostiju iz Adorjana

Moglo je i lakše…

Dugo, čak, predugo su Bečejci čekali dan kada će pobediti Tisu iz Adorjana u prvenstvu. I malo je nedostajalo da i 917. dana to ne ostvare, jer, je Dejan Živkov pobedonosni peti, a svoj drugi, gol za 5:4 postigao u poslednjem minutu utakmice. A moglo je sve lakše da se dogodi.

Dobar deo krivice što tako nije bilo pada na pomoćne sudije. Milan Runić iz Žitišta nije podigao zastavicu i signalizirao aut, mada je lopta izašla van terena, Varga je zastao i bespotrebno se upustio u raspravu sa njim, a Zolnaić uzeo loptu prošao po levoj strani i dodao Kostiću za 1:1. I drugi gol Tise ide na dušu pomoćnika na drugoj strani terena Dušana Petrovića iz Zrenjanina. Zaostao je par metara iza zadnje linije domaćih i nije signalizirao očiglednu ofsajd situaciju u kojoj se strelac Mitrović našao. Da bi sve bi jasnije, utakmicu sam pratio, upravo, u liniji drugog gola, a na desetak metara od aut situacije kod prvog gola. Naravno, niko ne tvrdi da su pomoćnici imali nameru da pomognu gostima, nego se sve izrodilo posle njihovih očiglednih grešaka i grešaka odbrambenih igrača Bečeja.

-Velika tri boda za nas, a još kad sam čuo da smo srušili neugodnu tradiciju… Dobro smo otvorili utakmicu, ušli sa potrebnom energijom, ali smo primali naivne golove i sve doveli u neizvesnost. Moramo da otklonimo neke ukorenjene greške i biće bolje. Ovo je druga pobeda na domaćem terenu i stičemo polako samopouzdanje kad igramo pred našim navijačima. Sada ćemo i u gostima igrati rasterećenije. Prva prilika da to potvrdimo je naredni susret u Bačkoj Palanci. Svesni smo da je Bačka klub sa dugom i uspešnom tradicijom, ali i mi smo. Idemo da se nadigravamo i najvažnije je da ne izgubimo, optimista je trener Bečejaca Zoran Levnaić.

Kiša golova, a od kojih je pogodak Krmara iz slobodnog udarca za 3:2 bio za TV špice, „biser“ je, svakako, poslednji. Ne samo zbog toga što je presudio u konačnom rezultatu, već zbog načina na koji ga je strelac Dejan Živkov postigao.

-Bilo je momenata u karijeri da sam u finišu utakmice postizao pobedonosne golove, ali na ovakav način nikada. Trebalo je savladati sa loptom po neravnom terenu nekih šezdesetak metara, a kada sam video da sam stigao u poziciju iz koje mogu da šutiram pribrano sam je poslao u mrežu na moju i radost saigrača, rekao nam je Dejan Živkov.

Nova dva gola su omogućila Dejanu Živkovu da izbije na čelo klupske gol liste, a ako tako nastavi mogao bi i biti i prvi trelac karavana vojvođanskih srpskoligaša. Bili su to već poslednjih sezona igrači OFK Bečej 1918  Miloš Zličić, Miloš Savanović i Nenad Kudrić na kraju polusezone, što ih je lansiralo u boljerejtingovane klubove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име