Prvi trening Bečejaca okupio 24 igrača | Foto: Vlastimir Jankov
Prvi trening Bečejaca okupio 24 igrača | Foto: Vlastimir Jankov

Zaskakutala je lopta i na Gradskom stadionu kraj Tise u Bečeju. Fudbaleri OFK Bečej 1918 počeli su pripreme u subotnje predvečerje. Pošto je šef stručnog štaba Dalibor Novčić dobio pet dana duži odmor, njegov dolazak s mora se tek očekuje, pa će prvih par dana treninge voditi njegovi asistenti Miloš Andrić, čije je zaduženje rad s golmanima, i Strahinja Gavrić.

Prozivci su prisustvovala 24 igrača, a na spisku se nalazi još desetak fudbalera. I to nije sve, jer se planira angažovanje još najmanje trojice iskusnih igrača.

-Samo na prvi pogled izgleda da je to ogroman igrački pogon, ali vremenom će se on revidirati na planiran broj od 22 igrača i dvojicu ili trojicu golmana. U sadašnji broj je uključeno i nekoliko kadeta, koja će proći pripremni period i osetiti kako se radi u seniorskom pogonu, a onda ćemo ih ustupiti na kaljenje nekim klubovima iz okoline. To čeka i neke seniore. U svakom slučaju, od viška ne boli glava, naglašava sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev.

Sportski direktor Stanojev i trener Gavrić dogovaraju se oko realizacije treninga | Foto: Vlastimir Jankov
Sportski direktor Stanojev i trener Gavrić dogovaraju se oko realizacije treninga | Foto: Vlastimir Jankov

Pre izlaska na travnati tepih, kome je u ovoj tropskoj vrelini zelenu boju održao Dragan Stanojev, sportski direktor Dejan Stanojev je igračima poželeo dobrodošlicu i predstavio novajlije. Iz beočinskog Cementa stigli su Nemanja Kragović i Nemanja Stanojev, a iz komšijskog novobečejskog Jedinstva Ervin Rigo. Ovim se ne završava spisak novajlija. Pošto je, za sada,  zvanično otišao jedino golman Tibor Ereg, koji se vratio u matično Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela, u klubu ne kriju da im je želja da angažuju iskusnog golmana Sente Marka Živkova.

-Ne samo Živkova, planiramo da dovedemo i jednog vezistu i napadača, kako bismo mogli sve pozicije u timu da pokrijemo sa po dvojicom kvalitetnih igrača. Jedino tako možemo da računamo na ostvarenje cilja u sezoni koja je pred nama, a on se svodi na osvajanje prvog mesta u Bačkoj zoni i, posle dužeg vremena, povratak u srpskoligašku konkurenciju, jasan je Dejan Stanojev.

Pošto je predsednik kluba Dragan Knežev na službenom putu u inostranstvu, u ime rukovodstva igrače su pozdravili predsednik skupštine kluba Slaviša Dabižljević i član Upravnog odbora Dragan Kovačev. Ali, već za dan dva predsednik se vraća s puta i obaviće razgovor sa igračima.

Od trenera Strahinje Gavrića saznali smo da je već ugovorena prva provera za 20. jul, kada će se gostovati u Bačkoj Topoli. Potom sledi serijal kontrolnih utakmica u cilju da se „skeniraju“ mogućnosti svakog pojedinca i tima u celini.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име