Ilija Tutnjević (8) stiže i pred protivniki gol
Ilija Tutnjević (8) stiže i pred protivniki gol

Zadovoljstvo u taboru Bečejaca posle pobede (4:2) nad Subotičanima, ali blaga zabrinutost pred gostovanje u Kuli. To bi u najkraćem bio raport iz redova srpskoligaša sa Tise.

-Minulom pobedom smo ostvarili cilj koji smo postavili pre početka nastavka prvenstvene trke, a on se odnosio na to da izbegnemo zonu ispadanja i pokušamo što bolje da se plasiramo. Igramo sada rasterećenije, ali nismo zgubili želju da do kraja sezone osvojimo što više bodova. Zato nas brine odsustvo Ilića, Milina i Ostojića zbog kartona i Todorovića zbog povrede pred gostovanje starom sportskom rivalu Hajduku. Naravno, prestrojićemo se i nadigravati sa željom da se vratimo neporaženi, veli sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Podsećanja radi, Bečejci su jesenas osvojili 27 bodova, a u nastavku pet kola pre kraja već 28. Epilog je poznat, momci sa Tise više ne strepe za goli život, već su plasirani na visokom petom mestu tebele vojvođanskih srpskoligaša.

Odsustvo ovog proleća vrlo zapaženog štopera Bečejaca Damjana Todorovića trener Branko Savić amortizovaće vraćanjem stamenog Ilije Tutnjevića iz vezne linije. Ne prvi put. Sada će imati nešto teži posao, jer igra protiv kluba u kojem je, pre Bečeja, proveo lepu sezonu i po.

-Navikao sam se već na novu ulogu i neće mi biti problem da se prešaltujem. Neće mi biti neobično i što ću igrati protiv nekadašnjeg kluba, jer je samo par igrača iz onog vremena ostalo, pa kao da igram protiv bilo kog drugog. Imamo određenih kadrovskih problema, znamo da su njima bodovi preko potrebni i igraće na pobedu. Biće teško, ali verujem u kvalitet saigrača i želju da, ako se ukaže šansa, i pobedimo, ne napušta optimizam Iliju Tutnjevića.

Pored boda više od ostvarenja čitave jeseni, Bečejci su pet kola pre kraja sezone postigli i gol više od 32 tokom prvg dela takmičenja. Upravo bolja efikasnost je doprinela „miru u kući“, kojoj su u velikoj meri doprinele asistencije Čedomira Tomčića. Bude li najiskusnijim Bečejac raspoložen i u Kuli, saigrači će imati priliku da se upišu u listu strelaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име