Tandem Žarko Kobiljski (10) i Strahinja Ilić (11) postigli su trećinu golova za OFK Bečej 1918, a Čedomir Tomčić (25) je od toga polovinu namestio
Tandem Žarko Kobiljski (10) i Strahinja Ilić (11) postigli su trećinu golova za OFK Bečej 1918, a Čedomir Tomčić (25) je od toga polovinu namestio

Pobeda (4:0) srpskoligaša sa Tise protiv Slobode je očekivana, ali tabelarnom skoku na „kotu 4“ doprineo je i poraz (2:4) Borca u Zrenjaninu.

Sada su sa po 64 boda izjednačeni, ali Bečejci imaju gol razliku 24 u plusu, a Sakuljani 16. Uz to, Bečejci su jesenas slavili rezultatom 2:1, pa im je za očuvanje visokog četvrtog mesta dovoljna i podela plena na igralištu kraj crkve Svetog Nikole, po kojoj je stadion Borca i dobio ime. Izvesna prednost Bečejaca je i u tome što je šef stručnog štaba Branko Savić svojevremeno bio na istoj funkciji u Borcu, pa poznaje ambijent svojih subotnjih domaćina.

-Protiv Slobode smo ušli u utakmicu agresivnije to je donelo željenu efikasnost. Raduje me pristup igri i mlađih igrača, kojima smo u nastavku utakmice pružili priliku. Sa Borcem će biti druga priča. Reč je o izuzetno organizovanom klubu, koji ima nekoliko kvalitetnoh pojedinaca i moraćemo da uložimo maksimum truda ako želimo, a želimo, da se vratimo neporaženi i zadržimo četvrtu poziciju na tabeli, veli kormilar uspešnog broda sa Tise Branko Savić.

Prolećno izdanje Bečejaca je daleko uspešnije od jesenjeg. Rezultati to najbolje potvrđuju. Prvi deo prvenstvene trke završen je na 11. mestu sa skorom 19  8 3  8  32:32  27, a kolo pre kraja sezone, znači posle 18 kola u nastavku, momci sa Tise imaju skor od 12 pobeda, jedan nerešen rezultat, pet poraza, gol razliku 47:23 i uknjiženih 37 bodova. Dopunska selekcija u zimskom prelaznom roku je tome doprinela i, naravno, koordiniran rad trenera Branka Savića. Posebno se istakao tandem Čedomir Tomčić – Strahinja Ilić. Prvi kao asistent, a drugi je, posle četiri gola na 15 utakmica jesenas, sada pridodao 10 golova u 13 prolećnih oktšaja.

-Da nije bilo povrede skočnog zgloba, golgeterski skor bi bio ubojitiji. Mnogo mi je pomogao Tomčić sa kojim sam uigram i prijaju mi njegova dodavanja, posle kojih lako dolazim u šanse. A da sam ih polovinu nerealzovanih iskoristio… I sa ostalima se dobro slažem, igramo dobro i nameravamo u tom ritmu da završimo sezonu. Važno je u Sakulu ostati neporažen i četvrto mesto je naše, dodaje Strahinja Ilić s nadimkom „Sića“.

Ali, posle ovog proleća i 10 datih golova Iliću više ne pristaje nadimak „Sića“. Golgeterski je izrastao i moraće nadimak da mu se menja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име