Trener Branko Savić sa igračima pre izlaska na teren
Trener Branko Savić sa igračima pre izlaska na teren

Iako je prvog dana priprema, 17. januara, izgledalo daleko, nastavak prvenstvene trke srpskoligaškog karavana se primakao. Već narednog vikenda počeće bitke za bodove.

Bečejci će tri dana ranije, 3. marta, startovati utakmicom osmine finala kupa na teritoriji PFS Subotica protiv Lokomotive u našem najsevernijem gradu. Iza sebe imaju osam odigranih pripremnih utakmica. Mada u ovoj fazi rada rezultati nisu primarni, valja istaći da su dva puta pobedili i po tri puta igrali nerešeno i izgubili, zabeleživši gol razlik 9:13. Sutra će imati „generalku“ protiv Hajduka 1912 iz Kule. Utakmica se igra u 13 sati na pomoćnom terenu s veštačkom podlogom Gradskog stadiona kraj Tise.

-Kroz rad i kontrolne utakmice dobili smo jasniju sliku o mogućnostima svakog pojedinca i tima u celini. Blizo smo sastava koji će startovati u prvenstvenoj trci, ali će nam utakmica sa Кuljanima poslužiti da neke manje dileme razrešimo. Bilo bi bolje da smo „generalku“ odigrali na travnatom terenu, ali moramo da imamo u vidu da je još uvek jako vlažan i treba ga sačuvati za „premijeru“ protiv pančevačkog Dinama. Ali, tokom čitave naredne nedelje radićemo na njemu, kako bi se adaptirali na nove uslove, koji su znatno drugačiji od igranja na veštačkoj podlozi, saznali smo od šefa stručnog štaba Bečejaca Branka Savića.

Znači, biće sutraašnja utakmica, uslovno rečeno, rastanak sa „veštakom“, koji je dobro poslužio tokom aktuelnih priprema i osam odigranih utakmica. Imali su igrači, kao nikad do sada, optimalne uslove za rad. Naravno, koristiće se pomoćni teren i dalje, pogotovo u kišno vreme, ali sada će se utakmice igrati na glavom travnatom terenu kompleksa Gradskog stadiona.

Na sutrašnjoj utakmici stručni štab OFК Bečej 1918 neće moći da računa na napadača Luku Krajinovića, koji ima simptome kovid 19 i u izolaciji je. Dobra strana u svemu je što Krajinović, zbog parnih kartona, nema pravo igranja u prvom kolu nastavka, a do drugog će, veruju svi u klubu, biti u tamičarskom pogonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име