Šef struke Bečejaca Branko Savić i prvi saradnik Dalibor Novčić
Šef struke Bečejaca Branko Savić i prvi saradnik Dalibor Novčić

Kao i vreme, nekako je tmurno u redovima Bečejaca ovih dana. Razumljivo, niko nije očekivao poraz u minulom kolu protiv dotadašnjeg „fenjerdžije“ Starog grada.

Istina, više od polovine tima bilo je iz raznoraznih razloga odsutno, ali to, ipak, nije u tolikoj meri smelo da se odrazi na igru dotadašnjeg lidera. Skupo je plaćen ceh poraza (1:2). Vraćeni su Bečejci na „kotu 3“, gde su bili samo posle premijernog kola, još tri puta su bili drugoplasirani i, čak, devet kola su predvodili karavan vojvođanskih srpskoligaša.

Prvenstvena trka je tek na polovini. Znači, ima još da se igra. Biće uspona i padova, ali ostaje žal što se jesenja polusezona nije krunisala titulom prvaka. Nije na odmet dodati da je Bečejci pre početka sezone nisu priželjkovali, ali kad se već stiglo nadomak laskavog priznanja, šteta da nije zadržano.

-Ne želim da umanjim značaj tri osvojena boda Bačkopalančana, ali tome smo našim slabim izadanjem dobrineli mi. Izgubili smo, primera radi, dva boda od Tise iz Adorjana, ali smo igrali i stvorili nekoliko izglednjih prilika, dok je subotnje izdanje bilo dosta bledo. Plašim se da će to imati uticaja na igru u Somboru, gde će situacija sa igračkim kadarom biti znatno povoljnija, ali i dalje ne idealna. Izostaju zbog povreda Kosta Dražić i Ilija Tutnjević, a zbog parnih kartona Aleksandar Milin, veli Dalibor Novčić, prvi saradnik šefa stručnog štaba Bečejaca Branka Savića.

Da sve bude gore po mladića sa Tise, Somborci su u minulom kolu pobedili u Rumi i oproštaj sa navijačima dočekuju puni samopouzdanja. Ali, ne treba ni Bečejce tek tako otpisati, pošto su, po pravilu, čitave jeseni bolje igrali, pogotovo na gostovanjima, protiv kvalitetnijih rivala.

-Težak izazov je pred nama. Umesto da novembarskim mini ciklusom zaokružimo uspešnu polusezonu, mi smo je degradirali. Izgubili smo, igrali nerešeno, ostaje nam da uložimo dodatni napor i vratimo se u uobičajenu normalu ove jeseni i pokušamo da stignemo do jubilarne desete pobede, koja bi nas održala u samom vrhu, ne napušta optimizam šefa Branka Savića.

Iako to neće biti lako ostvarljivo, za Bečejce bi pobeda bila pravi „melem na svežu ranu“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име