U srpskoligašu sa Tise su mislili da im je golmanska pozicija jedino pokrivena, jer imaju puno poverenje u dvadesetogodišnjake Maneta Markovića i Ranka Puškića, i o njoj nisu razmišljali, ali su se prevarili.

-Obojica golmana su nam van stroja iz zdravstvenih razloga. Istina, Marković je počeo pripreme, čak branio na prvoj proveri u Bačkom Petrovcu, ali ga ove nedelje nema na treninzima. Puškić nije ni počeo rad, pa sam bio nezaposlen ove nedelje, saznali smo od trenera golmana i sportskog direktora Bečejaca Miloša Andrića.

Mane Marković je letos stigao iz novosadskog Proletera i jesenas iskoristio ukazanu šansu, te uknjižio osam prvenstvenih utakmica, a zimus je branio u kupu, dok je Ranko Puškić zimus stigao iz temerinske Sloge i dobio poverenje u dve utakmice za bodove. Sada su trebali da startuju sa iste pozicije, ali je obojica ispali iz stroja.

-Bolje mi je iz dana u dan i verujem da ću se iduće nedelje uključiti u rad, optimista je Mane Marković. U kući mi je dobro, ali kad izađem napolje osećam malaksalost. Branio sam u Bačkom Petrovcu, jer nismo imali drugo rešenje i izgleda da je to produbilo tegobe. Ponavljam, bolje mi je i verujem da ću uskoro biti na treningu.

Sa Rankom Puškićem je bila nešto komplikovanija situacija, vezana za krvnu sliku, ali sada su rezultati dobri i počeo je lagano da trenira u Novom Sadu.

-Rečeno mi je da ne smem odmah da se uključim u naporan rad, pa se postepeno vraćam trenažnom procesu kroz rad sa trenerom Saletom Jankovićem, kako bih po dolasku u Bečej za dve nedelje mogao nesmetano da radim sa ostalima, vratio se optimizam i Ranku Puškiću.

Razumljiva je opreznost Puškića, jer je u kratkoj karijeri već imao jednu tešku povredu. Braneći gol omladinaca superligaša Vojvodine protiv Rada, doživeo je neugodnu povredu bubrega i dugo bio odsutan sa terena. Na sreću, sve se dobro završilo i počeo je da krči put u seniorskoj konkurenciji braneći za temerinsku Slogu, a posle šest meseci stigao je kraj Tise u nadi da će mu to biti „odskočna daska“ za dalju afirmaciju.

-U subotu ćemo gostivati u Novom Sadu i igrati protiv osvajača kupa Vojvodine, a tražimo rivala za nedelju, jer je otkazana utakmica u Bačkom Gradištu sa tamošnjom Vojvodinom. A treba nam ta utakmica, kako bismo još jedanput na delu videli igrače na probi i našu decu koja najavljuju fudbalski potencijal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име