Razume komšije - Sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić
Razume komšije - Sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić

Koliko god da je bila želja da nastave sportsku saradnju, komšije Bečejci i Bačkogradištanci danas neće odmeriti snagu u prijateljskoj utamici.

Do odlaganja je došlo na molbu Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koja je u nezavidnom položaju zbog bolesti, povreda i zauzetosti na radnom mestu pojedinaca, pa im je teško da se preko vikenda okupe u potrebnom broju.

-Pre nedelju dana smo bili prinuđeni da odložimo utakmicu sa novim srpskoligašem Naftagasom iz Elemira, u subotu smo, bukvalno, „skrpili“ sastav za utakmicu u Kovilju i pretrpeli katastrofu (0:6), a da isto uradimo na gostovanju u Bečeju ne bi koristi imali ni Bečejci ni mi. Očekujemo da se par bolesnih igrača do vikenda oporavi, neki povređeni zaleče povrede, a treći su vikendom slobodni na poslu i moći ćemo da sastavimo tim za učešće na turniru „Trofej Bačko Gradište 2022“, veli nam predsednik Vojvodine iz Bačkog Gradišta Goran Kudrić.

U međuvremenu Vojvodinu su naputila braća Jelić, stariji vezista Davor je prešao u Srbobran, a mlađi bočni igrač po levoj strani Martin u OFK Vrbas. Otišao je i vezista Miloš Ćirić u Vojvodinu iz Novog Miloševa. Stigao je štoper Jovan Draško, koji je bio na probi u OFK Bečeju 1918, ali će roster morati da se popuni, bar, sa još par igrača, kako trenera Svetozara Sovilja ne bi pred svaku utakmicu bolela glava.

Što se Bečejaca tiče, oni su razumeli nedaću komšija, ali u „cajtnotu“ nisu mogli da nađu klub koji bi uskočio u već zakazani termin.

-Propao nam je temin, ali to je viša sila. Mirno nastavljamo da radimo i, po svoj prilici, igrački kadar koji je sada na raspolaganju ostaje. Sledeća utakmica je u subotu protiv Sloge u Temerinu (18,30), a „generalka“ je zakazana za 7. avgust sa Tekstilcem iz Odžaka, dodaje sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Ko zna, moža će i tu doći do promene. Sve zavisi od današnjeg žrebanja za Srpsku ligu – grupa Vojvodina. Ako se u prvih nekoliko kola Bečejci i Odžačani međusobno sastaju, onda će i jedni i drugi za „generalku“, najverovatnije, tražiti novog rivala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име