Nakon loših rezultata u takmičenju za viši rang, rukovodstvo OFK Bečej je smenilo trenera Dragana Vukajlovića i sportskog direktora Mirsada Križevca. Upravni odbor kluba zaseda danas (3. jul), ali je već poznato da će Dalibor Novčić biti novi trener bečejske ekipe. Ime novog sportskog direktora biće poznato kasnije večeras.

Bečejci nisu iskoristili priliku da se izbore za Područnu ligu Novi Sad, iako su bili odlični u Međuopštinskoj ligi Srbobran – Vrbas – Bečej. Uprava kluba je nakon neuspelog baraža smenila trenera Dragana Vukajlovića, kao i sportskog direktora Mirsada Križevca, koji su, kako je predsednik kluba Dragan Kovačev rekao za portal Moj Bečej, za neuspehe ipak najviše zaslužni.

– Ne bežimo od toga da deo odgovornosti snosi i uprava kluba, ali je ipak analizom utvrđeno da najveći deo odgovornosti snosi stručni štab. Vukajlović i Križevac su to prihvatili, naveo je Kovačev.

Za novog trenera predložen je Dalibor Novčić, nekadašnji igrač prvog tima, koji bi Bečejce trebalo da dovede do boljih rezultata u novoj sezoni.

– Dogovor je postignut. Danas ćemo za šefa stručnog štaba imenovati Dalibora Novčića, nekadašnjeg igrača Bečeja, koji je bio visokog renomea. On se kao trener najviše dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Naime, Novčić je uspeo da napravi jednu generaciju, gde je naročito ’95. godište pokazalo značajne rezultate u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. To je bio jedini primer u vojvođanskom fudbalu gde je klub iz najnižeg ranga imao pionire i kadeteu kvalitetnoj ligi, naveo je predsednik OFK Bečej 1918.

Novčić, kako je Kovačev naveo, ima određene kvalitete, međutim, to kako će se u seniorskom pogonu snaći zavisi isključivo od njega. Ipak, uprava kluba očekuje da on i ovde nastavi sa uspešnim radom i dobrim rezultatima.

Nakon današnje sednice Dalibor Novčić i zvanično preuzima čelo stručnog štaba, dok će ime novog sportskog direktora biti poznato nakon zasedanja, jer za tu funkciju ima nekoliko pretendenata.

Kako je Kovačev još rekao, Upravni odbor je razgovarao i sa igračima, među kojima ima i onih koji nameravaju da napuste bečejski klub.

– Onima koji žele da odu u neki drugi klub rekli smo da nam kažu šta im je ponuđeno, pa ćemo, ukoliko možemo, probati da ih sa takvim ponudama zadržimo. Nadam se da će i novi trener nekima biti razlog za ostajanje, zaključio je Dragan Kovačev.

Uskoro spajanja liga

Naredne srede (10. jula) trebalo bi da se ozvaniči proširenje lige u kojoj će se i bečejski klub takmičiti. Naime, Međuopštinska liga Vrbas – Srbobran – Bečej  bi trebalo da se spoji ligom Titel  – Žabalj. Tako će se od početka nove sezone u okviru objedinjenje lige nadmetati između 14 i 16 timova, a budući da baraža neće biti, prve dve najbolje plasirane ekipe ići će dalje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име