Počela je da skakuće lopta i na Gradskom stadionu u Bečeju. Istina, ne onako kako je uobičajeno, jer je teren prekriven slojem snega. Međutim, ne treba to da zabrinjava, jer meteorolozi najavljuju poboljšanje vremena, tako da će postojati optimalni uslovi za priprema na terenima kraj Tise.

Kako je u pauzi između dva dela sezone održana klupska Izborna skupština, to je razumljivo što su na prozivci bili novi čelnici, predsednik Upravnog odbora Dragan Knežev, njegov zamenik Predrag Đorđević i predsednik Skupštine Slaviša Dabižljević, koji su poželeli igračima uspešne pripreme i kasnije takmičarski deo.

Sportski direktor Dejan Stanojev je sa svoje strane upozorio da je pred svima vrlo ozbiljan posao i da se pripreme moraju maksimalno odgovorno odraditi. Nekih odstupanja od planiranog biće zbog obaveza studenata prema fakultetu, ili zaposlenih na radnom mestu, ali se to mora svesti na minimum, kako bi se nastavak polusezone dočekao maksimalno spremno.

-Očekuje nas izuzetno naporan rad tokom aktuelnih priprema, ali samo tako možemo ostvariti zacrtano. Već posle dve nedelje rada, čekaju nas prve provere na terenu. Odigraćemo do prve utakmice za bodove ukupno osam utakmica, uglavnom, subotom. Prva će biti protiv komšija iz Novog Bečeja 6. februara, dogovorićemo se ovde ili s druge strane Tise, pošto ćemo sa njima igrati i 27. februara. Bićemo domaćini Mladosti iz Bačkog Jarka 13. i Borcu iz Šajkaša 20. februara, sa Žabljom ćemo igrati 28. februara, najverovatnije u Nadlju, a „generalka“ je 6. marta u Čurugu protiv Hajduka, kada igramo finalnu utakmicu kupa na teritoriji TFS Novi Sad. U međuvremenu ćemo odigrati i dve utakmice radnim danom s nižerazrednim komšijama, Vojvodinom iz Bačkog Gradišta i Jedinstvom iz Bačkog Petrovog Sela, a kasnije ćemo utvrditi termine, preneo nam je plan odigravanja kontrolnih utakmica trener Bečejaca Dalibor Novčić. Podsećanja radi, OFK Bečej 1918 je jesenju polusezonu završio na drugom mestu tabele Bačke zone sa skorom na 15 utakmica 11 1 3 39:9 i uknjižena 34 boda.

Lider Bratstvo 1946 iz Prigrevice ima 5 bodova više, ali valja naglasiti da Prigrevčani na proleće gostuju u do sada neosvojivoj „tvrđavi kraj Tise“, kao i to da Bečejci u nastavku igraju utakmicu više pred svojim navijačima. Upravo na tome se bazira optimizam da bi bodovni deficit mogao da se „istopi“.

Neće Bečejci samo s izmenjenim rukovodstvom ući u nastavak sezone, već i sa nešto brojnijim igračkim kadrom. Za sada još niko nije napustio klub, a stigla su dvojica Stefana. Korać se posle šest meseci vratio u matičnu sredinu iz molske Bačke, a Šijačić je pravi novajlija i stigao je iz obližnje Turije. Šuška se da to nije i kraj kada su dolasci u pitanju, a sve će se, ako se obistine priče, ozvaničiti za koji dan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име