U nedelju za Vojvodinu iz Bačkog Gradišta počinje drugi deo sezone 2022/2023 u Vojvođanskoj ligi grupa Sever.

U 16. kolu koje se igra 5. marta 2023. sa početkom u 14.30 časova FK Vojvodina na svom terenu dočekuju FK Mladost iz Turije. Priča sa Nemanjom Jović, Gradištancem koji se vratio u matični klub posle nekoliko sezona igranja u Bečeju i Turiji da pomogne u ostvarenju glavnog cilja ovog proleća, pomogla nam je da vam prenesemo sliku iz Bačkog Gradišta pred prolećni deo prvenstva.

Nakon iznenadne ostavke predsednika FK Vojvodina Gorana Kudrića, 25. novembra 2022. godine održana je vanredna izborna skupština na kojoj je jednoglasno izabran Stojan Stojanović za novog predsednika kluba i novi upravni odbor. Nakon formiranja upravnih organa kluba angažovan je trener Nenad Rajić iz Bačkog Jarka kao šefa stručnog štaba, a Bojan Bilbija i Slobodan Backović su angažovani kao pomoćni treneri. Usledilo je potom formiranje tima koji bi bio mogao da odgovori ambicijama nove uprave, a rezultat toga je dogovorena saradnja sa 13 igrača. Gradištanci Nemanja Jović, Miloš Ćirić, Zoran Stefanov i Ilija Eredeljan su se vratili da pomognu klubu, a pored njih su angažovani i Marko Bubonja i Milan Efendić iz FK Mladost Turija, golman Aleksa Slijepčević iz superligaša FK Mladost GAT Novi Sad, Igor Dražić iz FK Tornjoš, , Milan Kovačević iz FK Jedinstvo RumenkaMiloš Siimić iz FK Velež Nevesinje, Filip Picolič iz OFK Bečej 1918, Vlada Bošnjak iz FK Dunav Stari Banovci i Stanko Radosavljević iz FK Srbobran.

Smatram da je šef stručnog štaba dobro odradio posao u pripremnom periodu i da smo kroz prijateljske utakmice gde smo imali dve pobede, jednu nerešenu i jedan poraz, iskristalisali tim i postigli formu koju smo želeli za nastavak prvnstva. Uz podršku opštine Bečej i saradnju sa OFK Bečej 1918, našoj ekipi je u prve dve nedelje priprema omogućeno da koristi teren sa veštačkom travom u Bečeju, kako za treninge, tako i za odigravanje pripremnih utakmica. Vredno smo radili i zbog toga očekujem da rezultati tog rada budu vidljivi već u prvom kolu nastavka kada nam u goste dolazi odlična ekipa iz Turije. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprineti da ostvarimo zacrtani cilj, a to je opstanak u ligi. Zadatak nije ni malo lak, jer klub je u prvoj polusezoni iz odigranih 15 utakmica osvojio samo 9 bodova i zauzeo 15. mesto na tabeli. Znači, predstoji nam velika borba za opstanak u VFL Sever, gde će nam svaka utakmica biti od velikog značaja, a u isto vreme svaka pomoć preko potrebna – izjavio je Nemanja Jović.

Pored gore navedenog Nemanja je dodao: Iskoristio bih priliku da preko vašeg portala pozovem publiku da dođe u što većem broju i bude vetar u leđima našim fudbalerima. Sa naše strane borba i zalaganje neće izostati, a svi u klubu ćemo se potruditi da ostvarimo pobedu i na pravi način trasiramo put ka opstanku.

Na kraju da dodamo, novina u FK Vojvodina je da je obnovljen rad škole fudbala za decu uzrasta od 5 do 15 godina što zaista predstavlja izuzetan potez nove uprave. Kao trener u školi fudbala radiće diplomirani profesor fizčkog vaspitanja i fudbalski trener Radivoj Vukadinov, koji je kao igrač ponikao u klubu. Raduje veliki odziv dece, pa je tako na prvom treningu bilo oko pedesetak dečaka koji su pokazali veliko interesovanje za fudbal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име