Kraj Tise se, ulavnom, igralo na sredini terena
Kraj Tise se, ulavnom, igralo na sredini terena

Odžačani imaju više razloga za zadovoljstvo

OFK Bečej 1918 – Tekstilac  2:3  (0:1)

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 30. Sudija: Veselin Erdeljan (Bačko Gradište). Strelci: N. Kudrić u 73. i Dabižljević u 77. za OFK Bečej 1918, a Šavija u 29. i Šormaz u 56. i 60. za Tekstilac.

OFK Bečej 1918: Drinčić, Varga, Zeljković, Marković, Brkić, Tutnjević, Dabižljević, Tomić, Živanović, Tomčić, I. Kudrić. Igrali su još: Bajić, N. Kudrić, Popadić, Tatić, A. Ćuk, J. Ćuk, Hasičić, Džarić.

Tekstičac: Brać, Anđelković, Ivanović, Šiška, Veselinović, Stanković, Zulfić, N. Ilić, Đurić, Zekić, Šavija. Igrali su koš: Klisa, Ignjatović, V. Ilić, Bjelić, Serdar, Šormaz, Juriša, Vuković, Ninković.

Nenad Kudrić se upisao u sterlce na kraju pripremnog perioda
Nenad Kudrić se upisao u sterlce na kraju pripremnog perioda

Bečejci i Odžačani su u matineu imali nefudbalske uslove za igru, pa treneri Lazar Dabižljević (OFK Bečej 1918) i Saša Stojadinović (Tekstilac) nisu imali pravu mogućnost za „skeneranje“ u poslednjoj proveri pred start nove sezone srpskoligaškog karavana. Ipak, gosti mogu biti zadovoljniji, ne samo zato što su pobedili, nego što su u većem delu utakmice kontrolisali igru i delovali kompaktnije. Izuzev kada su u igru ušli „rezervisti“.

Pred golom Odžačana
Pred golom Odžačana

U poluvremenu bez šanse, Šavija je u 29. minutu odbijenu loptu pretvorio u pogodak za 0:1. U nastavku su viđena, čak, četiri gola. Prvo je Šormaz, dojučerašnji igrač Bečejaca, materijalizovao dve akcije saigrača i već u 60. minutu bilo je 0:3. Međutim, nisu se domaći igrači predali. Smanjili su u 73. minutu „prvencem“ u pripremnom periodu Nenada Kudrića, koji je izvanrednim udarcem sa levog boka pogodio suprotan ugao iznenađenog Braća. Samo četiri minuta kasnije, najniži igrač na terenu Dabižljević glavom je prebacio loptu u suprotan ugao za konačnih 2:3.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име