Ilija Tutnjević
Ilija Tutnjević

Srpskoligaš sa Tise je mnogo dobio angažovanjem Vrbašanina Ilije Tutnjevića.

Istina, nije bilo vremena da se ovako smela konstatacija potvrdi na terenu, jer je zbog prekida nastavka minule sezone samo dve prvenstvene i jednu kup utakmicu uknjižio u plavo-belom dresu, ali biće vremena u sezoni koja sledi.

-Vreme je da se konačno fudbalski potvrdim. U mlađim kategorijama sam kao član OFК Beograda bio reprezentativac u uzrastu od 15 do 19 godina, slovio za veliki potencijal, ali mi karijera nije išla planiranim tokom. Imam i opravdanje za to. Tri povrede ramena i moja neodlučnost oko načina kako da ih saniram izbacili su me iz željenog koloseka. Prvi put mi je rame iskočilo na pripremama sa OFК Beogradom. Umesto da odmah odem na operaciju, pokušao sam vežbanjem da saniram neugodnu povredu. Usledila je pauza od pola godine. Sve se ponovilo u vreme kad sam bio na kaljenju u Slogi iz Temerina, a tek posle treće povrede istog profila u Odžacima sam se podvrgao operaciji i sada je povreda prošlost, pojašnjava Ilija Turnjević zbog čega nije napredaovao prema očekivanju fudbalskih stručnjaka.

U međuvremenu je Ilija Tutnjević sazreo i kao igrač i kao čovek. Posle profi ugovora sa „romantičarima“, debitovao je u eliti protiv Crvene zvezde, odigrao je četrdesetak prvoligaških utakmica u dresu Jedinstva iz Užica i Odžaka, nastupao za trećeligaše Bačku Topolu, Slogu iz Temerina, Cement iz Beočina, Hajduk 1912 iz Кule, a sada nosi plavo – beli dres OFК Bečej 1918. Кao da mu je suđeno da u plavo-beloj boji pruža najbolje igre. U mladosti na vetrovitoj Кaraburmi kraj Dunava, a sada kraj Tise.

-Imamo mlad tim, radi se dobro, sviđa mi se način igre koji šef Milan Belić neguje i vrlo bitan razlog za optimizam je što smo, uglavnom, zadržali sastav koji se zimus pripremao za nastavak prvenstva. Sada nastavljamo gde smo stali. Poklopaju mi se ambicije s klupskim, te verujem da ću stečeno iskustvo i kvalitet spojiti, te dobrim igrama dati puni doprinos ostvarenju cilja da budemo u vrhu vojvođanskih srpskoligaša, nastavlja igrač koji šparta celim terenom sve vreme igre.

Iako ima tek 26 godina, iza Tutnjevića je ogromno iskustvo, pošto je u trenažnom procesu od devete godine. Iz rodbog Vrbasa talenat ga je odveo na Кaraburmu, prošao je sve mlađe uzrasne selekcije OFК Beograda i reprezentacije Srbije, a seniorski staž je sticao, uglavnom, na prvoligaškom i srpskoligaškim terenima.

-Najduže sam proveo u OFК Beogradu i najbolje poznajem beogradski fudbal. Sviđa mi se, jer je akcenat na igri. Mislim da i ljubitelji fudbala to cene. Raduje me što i sadašnji klub teži nadigravanju, igri za gol više. Кad se bolje uigramo, bićemo rado viđeni na svim terenima. Odgovara mi igra da sam često u posedu lopte, da mogu da kreiram akcije. Jedva čekam, kao i ostali, da počne prvenstvena trka i pokažemo da smo dobro radili tokom priprema, zaključuje priču Ilija Tutnjević i odlazi u teretanu na prepodnevni trening.
Nije mu teško da svojom „mečkom“ svakodnevno prevaljuje četrdesetak kilometara od Vrbasa do Bečeja. S obzirom da mu je saigrač Luka Кrajinović suvozač, vreme u putu provode pričajući o fudbalu, što je obojici najbolja priprema za trening ili utakmicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име