Na Izbornoj skupštini FK Vojvodine Branislav Tatić, Radomir Raković i Goran Kudrić
Na Izbornoj skupštini FK Vojvodine Branislav Tatić, Radomir Raković i Goran Kudrić

U više nego skromnom ambijentu, sa svega dvadesetak prisutnih, u lepo uređenim klupskim prostorijama održana je Izborna skupština FK Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koja je u minulom mandatu zabeležila istorijske rezultate. Presedavajući Branislav Tatić slabo prisustvo objašnjava nepovoljnim terminom.

Da je sve održano u vreme prvenstvene sezone, igrači bi, konstatuje on, popunili klupske prostorije, a ovako su zauzeti na raznim turnirima malog fudbala, pa su jedinog predstavnika imali u povređenom Dimitriju Iliću.

Izveštaj o radu podneo je sekretar Radomir Raković, koji je hronološki prezentovao svaku sezonu u minulom mandatu i istakao da se od međuopštinskog, preko područnog, stiglo do vojvođanskog ligaša, a i u kupu je zabeležen najveći uspeh, jer je finale kupa na teritoriji FSV izmaklo na „penal – ruletu“.

Sa Izborne skupštine gradištanske Voše
Sa Izborne skupštine gradištanske Voše

-Imajući u vidu statističke podatke, moramo biti zadovoljni urađenim u mandatu iza nas, posebno minulom sezonom. Iako smo bili debitanti u vojvođanskom „severu“, prezimeli smo kao jesenji prvaci, a sezonu završili na visokom petom mestu. I sve, istina kao i drugi, bez pomoći navijača sa tribina. Uz sve to, nismo zapostavili infrastrukturne radove, kao i niz pratećih aktivnosti, poput tradicionalnog turnira uoči prvenstvene sezone, a već četvrtu godinu organizujemo i Memorijal „Milovan Jović“ u fudbalu „tri na tri“, naglasio je, između ostalog, Radomir Raković.

Bilo je i samokritčnosti, koja se odnosila na rad sa mlađim kategorijama, ali to spada u objektivne okolnosti, pošto je u Bačkom Gradištu sve manje dece, pa je teško angaživati više od dvadesetak talentovanih za fudbal.

Iako se poslednji uspesi Gradištanaca objašnjavaju timskim radom, novi-stari predsednik Goran Kudrić ističe da bi za novi iskorak trebalo još ljudi, pravih entuzijasta, ali i poslovnih partnera.

-Moram da se zahvalim najbližim saradnicima, jer bez njih sam ne bi mogao sve ovo da uradim, ali mislim da Bačko Gradište ima još ljudskog i finansijskog potencijala, koji bi trebao da se aktivira u mandatu koji započinjemo. Mnogi su mi se smejali kada sam na početku minulog mandata najavljivao Vojvođansku ligu. Sada obećavam da ćemo imati sastav koji će zadržati status člana vojvođanskog „severa“, optimalnog ranga takmičenja za naš klub. Uradili smo dosta na održavanju objekta u SC „Đorđe Tapavica Džoja“, a ovog leta ćemo uz podršku opštine Bečej rekonstruisati i betonski teren za male sportove, pa će sve poprimiti daleko prijatniji izgled i lopta će, pored velikog travnatog terena, zaskakutati i na malom sa asfaltnom podlogom, rekao je, posle jednoglasnog dobijanja novog četvorogodišnjeg mandata, predsednik najstarijeg kluba imena Vojvodina Goran Kudrić.

Sada je na Goranu Kudriću da izabere tim saradnika sa kojim će ući u novu četvorogodišnju bitku za što bolji status kluba. Pored već dokazanih, ima mesta za svakog iskrenog sportskog radnika. A i posla. Jer, Vojvodina više nije klub skromnih mogućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име