Fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i trener Dejan Kapriš sa medaljama i peharom za osvojenu titulu prvaka
Fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela i trener Dejan Kapriš sa medaljama i peharom za osvojenu titulu prvaka

Fudbaleri Jedinstva uz Bačkog Petrovog Sela ubedljivo su osvojili titulu prvaka Međuopštinske lige Bačka Topola – Bečej, Vrbas – Mali Iđoš – Srbobran i zasluženo im je pripao pehar, koji je kapitenu Šandor Mihalecu u ime Saveza uručio sekretar Vladimir Nikolić.

Kako su popustile epidemiološke mere, svečanom činu prisustvovali su i navijači kluba koji ove godine obeležava 108 godina postojanja.

-Prilikom letošnjeg okupljanja, izrazili smo želju da, najzad, napadnemo titulu prvaka i iskoračimo iz najnižeg stepena takmičenja. Realni smo bili u procenama i videli da to nećemo moći sa postojećim sastavom, pa smo angažovali par igrača sa strane. Kako je prvenstvena trka odmicala, to smo uvećavali prednost i na kraju sve završili sa devet bodova ispred drugoplasirane ekipe Tomislavci. Već sam osvajao prva mesta sa ekipama u kojima sam branio i to i višim stepenima takmičenja, ali ova titula mi je najdraža, pošto sam do nje stigao sa saigračima iz rodnog sela i u matičnom klubu, nije krio zadovoljstvo predsednik kluba i „jedinica“ Jedinstva Tibor Ereg.

Međutim, zadovoljstvo Petrovoselaca nije potpuno. Sada se ispostavilo da osvajanjem titule prvaka nisu izborili direktan plasman u Područnu ligu Subotica, već im predstoji igranje baraža. Pojašnjenje piše u članu 69. Pravila PFS Subotica, gde, između ostalog, stoji: prvaci liga koje su u konačnoj tabeli takmičarske sezone 2020/2021 imale manje od osam učesnika u takmičenju, pravo na mesto u PFL Subotica obezbeđuju putem baraž utakmica. A pomenuta MOFL je imala sedam učesnika.

-Posle 42 godine Jedinstvo je uspelo da osvoji titulu prvaka. Verujem da ćemo na krilima stečenog samopouzdanja kroz baraž izboriti status područnog ligaša, a onda moramo ponovo sesti i dogovoriti se kako dalje. Biće nam neophodna nova pojačanja, kako ne bismo bili samo jednu sezonu područni ligaši, konstatuje trener Jedinstva Dejan Kapriš.

Tokom trokružnog sistema takmičenja, Jedinstvo je u 18 utakmica zabeležilo 14 pobeda, po dva puta su igrali nerešeno i izgubili, uz gol razliku 51:18 i osvojili su 44 boda. Da u pojedinim utakmicama nisu pružali šansu golobradim mladićima, konačan učinak bi bio uspešniji.

     -Trojica igrača, Drašković, Laćak i Rekecki,  nisu iz sela, ali su se lako uklopili u našu sredinu. Ostali su meštani i to je veliko bogatstvo za naš klub i sport u selu. Zahvaljujemo se svima koji su nam na bilo koji način pomogli da osvojimo titulu, ali još nismo ostvarili cilj. Moramo biti maksimalno oprezni pred baraž okršaje, upozorava kapiten i golgeter ekipe Šandor Mihalec.

Neizvesnost će potrajati još izvesno vreme. Jer, čeka se ishod baraža za popunu Vojvođanske lige „sever“ u kom drugoplasirani Subotičke lige Preporod iz Novog Žednika traži prolaz u viši stepen takmičenja. Ako Preporod uspe, Petrovoselci će igrati baraž sa Radničkim iz Bajmoka, a ako ne uspe sa Iskrom iz Kucure. Kako Preporod igra svoje baraž utakmice 20. i 23. ovog meseca, to znači da su termini za baraž Jedinstva 27. i 30. juni. Taman dovoljno vremena da se kroz mini pripreme uigraju i, najzad, ostvare cilj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име