Sa lanjske utakmice Bečejaca i Gradištanaca
Sa lanjske utakmice Bečejaca i Gradištanaca

Ako sve bude kako je dogovoreno, sutra bi na Gradskom stadionu kraj Tise u Bečeju od 18.30 sati trebalo da se odigra nova kontrolna utakmica domaćeg srpskoligaša i vojvođanskog ligaša najstarijeg imena Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Ali, uvek ima neko ali… Gradištanci su i minule srede, takođe, imali zakazan okršaj na svom igralištu u SC „Đorđe Tapavica Džoja“ protiv novog srpskoligaša Naftagasa iz Elemira, ali premijera pred domaćim igračima nije odigrana!?

-U poslednjem trenutku smo morali da otkažemo utakmicu sa Elemircima i izvinjavamo im se zbog toga, jer su bolesti, povrede i obaveze naših igrača na poslu učinile da nismo imali na broju dovoljan broj igrača. Zaista smo u teškom položaju oko rostera, što se odrazilo i na subotnjem gostovanju u Kovilju, gde smo izgubili katastrofalnim rezultatom 6:0. Nadam se da će sutra biti nešto bolja situacija, jer su nam utakmice preko potrebne. Imamo dosta novih igrača, trener Svetozar Sovilj je nov i potrebno je da se što pre upoznaju i uigraju, jer je prvenstvo na pragu, ispravno rezonuje prvi operativacu gradištanskoj Voši sekretar Radomir Raković.

Gradištanci su do sada odigrali samo dve utakmice. U Zmajevu sa Obilićem bilo je 1:1, a u Kovilju 0:6. Bečejci su imali šest provera. Na premijeri u Novom Sadu su igrali nerešeno 1:1 sa novim prvoligašem RFK Bovi Sad 1921. Potom su um Turijci očitali lekciju na premijeri kraj Tise, jer je Mladost bila bolja rezultatom 2:0. Usledila je pobeda 3:1 kod kuće protiv novosadske Slavije, pa poraz istim rezultatom u Rumenki od Jedinstva. Minulog vikenda su uknjižili dve pobede protiv imenjaka „mladostaša“. Kod kuće su pobedili Mladost iz Bačkog Jarka sa 3:1, a u Bačkom Petrovcu su stigli do 2:1.

-Aktuelni rezultati se pišu, ali nisu u prvom planu, jer su ovakve utakmice namenjene za kontrolu urađenog na treninzima svih igrača. Kombinovali smo sa sastavom, pružali priliku igračima koji su na probi, namerno izostavljali pojedince da se odmore od napornog rada toko priprema… Sada bi već trebalo da uigravamo sastav na koji računamo u prvenstvenoj trci i rezultati su nešto važniji, a biće najvažniji kada krene trka za bodove, jasan je sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Upravo iz tog razloga ne bi bilo dobro da se sutrašnja utakmica ne odigra. Za oba kluba. Pogotovo za Gradištance, koji su do sada odigrali samo dve utakmice i koje tokom vikenda pred nama očekuje organizacija tradicionalankog, 13. po redu, „Trofeja Bačko Gradište 2022.“ na kom će, pored njih, učestvovati novosadski Borac, Mladost iz Bačkog Jarka i Preporod iz Novog Žednika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име