Napadač Bečejaca Luka Krajinović na treningu
Napadač Bečejaca Luka Krajinović na treningu

Napadač srpskoligaša sa Tise Luka Krajinović danas (16. 7.1998.) obeležava 22. rođendan.

Ne znamo hoće li ga klub obradovati tortom, a jagoda na virtuelnom šlagu mogao bi da bude naš tekst. Dovoljno za čestitku mladiću koji je život posvetio fudbalu.

-Moglo bi se tako reći, jer od sedme godine trčim za fudbalskom loptom i tako će biti, daj Bože, što duže, započinje svoju priču Luka Krajinović. Pozvali me u mojoj Кucuri da na turniru petlića u Vrbasu igram i posle tog nastupa odmah su me zvali iz Vrbasa, gde sam počeo da pečem fudbalski zanat. Кasnije sam se vatio jednu polusezonu u Iskru i pomogao im da se domognu naslova prvaka međuopštinske lige, zaigrao isto toliko u srpskoligašu Hajduku iz Кule, nisam realizovao transfer u Modriču, ali jesam u Bečeju.

Luka je zadužio dres Bečejaca zimus, ali ga je, zbog pandemije koronavirus, samo tri puta, dva u prvenstvu i jednput u kupu, obukao u zvaničnim utakmicama. U nekoliko pripremnih utakmica postigao je dva gola.

-Zbog njih i igram fudbal. Od malih nogu me je privlačila mreža rivala i oduvek sam bio napadač, bilo krilni na obe strane ili centralni. Važno mi je bilo da sam što bliži protivničkom golu, a kad se mreža zatrese nema veće radosti. Treniralo me je dosta trenera i od svakog sam ponešto naučio, a od Dragana Tepavčevića, koji je bio rasan strelac, do sada najviše. Na jednoj utakmici protiv Crvenke postigao sam tri gola, a poslednje sezone za Vrbas sam 26 puta zatresao protivničku mrežu. To me je, valjda, i preporučilo Bečejcima.

Na pitanje šta je presudilo da prihvati poziv Bečejaca, vrsni napadač odgovara.

-Čuo sam dosta lepih reči o klubu koji je u prošlosti bio član naše elite i igrao na ino sceni. Izazov je bila i Srpska liga, a uverio sam se, iako sam relativno kratko kraj Tise, da sam stigao među dobre ljude. Imamo mlad igrački kadar i prilika je ovo da steknem afirmaciju i pokušam više, nastavlja Luka.

Na primedbu da je povratak, posle prekida zbog pomenute pandemije, obeležio novim izgledom s modernom kratkom frizurom, Luka je uz osmeh potvdno klimnuo glavom. A na pitanje ima li vremena za još nešto sem fudbala, koji ga je po završetku srednje saobraćajne škole sputao da nastavi školovanje, odmah je usledio odgovor.

-Konji su moja druga ljubav. Šest godina stariji komšija Milan Gaković ima u porodičnoj ergeli dvadesetak konja i radujem se ako svaki slobodan trenutak provedem među prave lepotane. Кomšija je prvak Balkana u dvopregu, što je potvrda da dobro radi sa njima. Uz njega sam i ja naučio da jašem, a zadovoljstvo mi je i vožnja u paradnoj kočiji, iskren je Luka Krajinović.

Vreme radi za mladića iz Kucure, koji svakodnevno sa saigračem Ilijom Tutnjevićem iz Vrbasa dolazi na trenige kraj Tise i nestrpljenjivo čeka start prvenstva da potvrdi kvalitet zbog kojeg je angažovan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име