Može da padne, ali je Marko Mastilo naučio i da se podigne
Može da padne, ali je Marko Mastilo naučio i da se podigne

Momci sa Tise su najbolji žeteoci među srpskoligašima. Jedini su u sve četiri grupe, posle odigrana četiri kola, s maksimalnim učinkom.

Iznenadili su, stiče se utisak, i sami sebe. Istina, očekivalo se da će biti uspešniji nego proletos, jer su dodatnom selekcijom pojačali kvalitet, ali nije se, baš, verovalo da će  željeni rezultat stići tako brzo. Naravno, niko u klubu i oko njega nema ništa protiv aktuelnih rezultata. Naprotiv. Samo da betićetna serija potraje.

-Naučio nas je „šef“ Branko Savić da ne gledamo mnogo unapred, već utakmicu po utakmicu. Nema se mnogo vremena za slavlje posle pobede, jer počinju analize i razgovori o narednom rivalu i tako iz nedelje u nedelju. Upravo taj pristup, posvećenost fudbalu i drugarska atmosfera unutar ekipe su ključni momenti našeg uspeha. Svako odrađuje svoj deo posla na najbolji mogući način, a posebno bih istakao ulogu trenera Branka Savića. Svakog rivala detaljno analizira, ukazuje na njihove vrline i mane, a nama pojasni na koji način da priđemo obavezama i protivniku. Do sada je sve funkcionisalo i nema razloga da i dalje ne bude tako, veli „radilica“ sa Tise Marko Mastilo.

U eri kratko ošišanih mladića, lako je primetan sa dugom kosom. A kad utakmica krene, pleni borbenošću, presecanjem akcija rivala i upotrebljivim loptama saigračima. Na startu nove sezone u Šajkašu iznenadio je golovima, od kojih je njegov drugi za konačnih 3:1 bio za televizijske špice.

-Kada ekipi ide, onda to daje dodatnu motivaciju pojedincima da pruže svoj maksimum. Trener Savić mi je pojasnio da nije problem ako pogrešim u duelu, ali jeste ako ne nastavim da se borim i ispravim grešku. Brzo sam uvideo da je u pravu, priznaje Marko Mastilo.

Uskoro, 22. ovog meseca, Marko Mastilo puni 25 godina, što znači da ulazi u najbolji fudbalski period. Fudbalsku azbuku je naučio u Školi fudbala zrenjaninskog Banata, seniorsko iskustvo je rano počeo da stiče noseći dres BSK iz Borče, sarajevske Slavije, Doline iz Padine, Vršca, Koraze iz Banatskog Velikog Sela, a kraj Tise je stigao zimus. Prolećnu polusezonu je iskoristio za privikavanje, a sada je vreme da se potvrdi na fudbalskoj sceni i, možda, napravi korak ili dva napred.

-Gladam, kako reče trener Savić, samo prema sledećem rivalu. To je Borac iz Sakula. Neće nam biti lako. Imaju kvalitetan sastav, a loš teren, pa će biti teško razviti našu igru po njihovoj „grbavici“. Ali, stekli smo preko potrebno samopouzdanje i razumljivo je što ćemo napasti novu pobedu. Verujem da imamo kvalitet da to i ostvarimo. Prija pogled na tabelu i što su „nule“ na mestima koja označavaju poraze i nerešene rezultate, zaključuje Marko Mastilo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име