Redovna godišnja skupština OFK Bečej 1918, kojoj je, od 21 člana, prisustvovalo 15, neočekivano je obilovala je burnom raspravom.

Prvo je zamenik predsednika Skupštine Velibor Mandić tražio detaljniji prikaz finansijskog izveštaja, koji je podneo predsednik Izvršnog odbora Zoltan Gujaš, a onda je presedavajući Slaviša Dabižljević svojom diskusijom, posle izveštaja o aktuelnom stanju, koji je, umesto sportskog direktora Miloša Andrića, podneo zamenik predsednika Izvršnog odbora Nedeljko Vasić, „zavarničio“ i uključili su se ostali.

-Tokom minulog perioda izdešavalo se dosta toga, a nismo imali priliku da se upoznamo. Izvršni odbor se nije sastajao i sve odluke donosili su pojedinci ili su dva do tri čoveka bila uključena u problematiku. Prvo su treneru Milanu Beliću data isuviše velika ovlašćenja, a on napustio ekipu u sred jesenje polusezone. Primedbe imamo i na angažovanje sadašnjeg trenera Branka Savića. Član sam Izvršnog odbora, ali nismo o tome raspravljali. Poznato je da je sadašnji trener bio u klubu pre dve sezone i neslavno smo se rastali na sudu, a sad je ponovo angažovan?! Šta ga je preporučilo za povratak, upitao je predsednik Skupštine kluba Slaviša Dabižljević.

Na to se nadovezao njegov zamenik Velibor Mandić pitanjem koji je kriterijum bio za vraćanje Savića na kormilo stručnog štaba.

-Nije nam jasno da li je Savić najbolje ili najjeftinije rešenje za klub. Prošli put nas je skupo stajao, konstatovao je Mandić i dodao. Кako je mogla da se donese takva odluka, kada se Izvršni odbor nije sastajao.

Potpredsednik kluba Nedeljko Vasić je pojasnio da je to odluka stručnog dela kluba i da sportski direktor ima pravo da donese takvu odluku.

Oni su predsedavali: Velibor Mandić i Slaviša Dabižljević
Oni su predsedavali: Velibor Mandić i Slaviša Dabižljević

-Sada je najbitnije da se svi ujedinimo oko zacrtanog cilja, a on se svodi na to da se ekipa dobro pripremi i na vreme pobegne iz opasne zone, što bi joj omogućilo da se plasira u gornjem delu tabele. To se neće postići pričama, mada prihvatamo kritiku da se Izvršni odbor nije često sastajao, već samo radom svih koji u svom domenu mogu da pomognu, dodao je Nedeljko Vasić.

Bilo je primedbi i na odaziv zasedanju Skupštine, koje se jedanput godišnje održava, pa čudi da niko iz stručnog štaba nije našao za shodno da prisustvuje, a i članovi Izvršnog odbora su u polovičnom broju došli.

-To je nepoštovanje kluba. Ako neko nije mogao da dođe, mogao je da obavesti predsednika i on bi odložio skup za neki drugi termin. Ne može da bude pravdanje ni aktuelna epodemiološka situacija, jer je sala u Gradskoj kući dovoljno prostrana da zadovolji zahtev za distancu. Ako je, primera radi, član Izvšnog odbora iz Bačke Topole Sabolč Palađi mogao da dođe, nije mi jasno šta je sprečilo Bečejce, upitao se Velibor Mandić i zbog svega što se čulo najavio ostavku na mesto zamenika predsednika kluba.

Shodno raspravi, Skupština kluba obavezala je Izvršni odbor da se najmanje jedanput mesečno sastaje i da sve odluke budu dostupne javnosti, a ne da se po kuloarima prepričavaju.

Na kraju je predsednik Izvršnog odbora Zoltan Gujaš upoznao prisutne da je Nandor Кovač „Čajka“ podneo ostavku na članstvo u Izvršnom odboru, ali i da su kooptirana dvojica novih članova, Predrag Glušac i Zoltan Feješ.

Prema tome, Izvršni odbor OFК Bečej 1918 sada broji 11 članova: predsednik je Zoltan Gujaš, njegov zemenik je Nedeljko Vasić, a članovi su: Predrag Glušac, Zoran Grbić, Saša Gujanica, Slaviša Dabižljević, Vladimir Đurić, Dragan Mikanović, Milan Onjin, Sabolč Palađi i Zoltan Feješ.

 

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име