Vratio se u matičnu sredinu: Nemanja Vasin (s markerom) na treningu Bečejaca
Vratio se u matičnu sredinu: Nemanja Vasin (s markerom) na treningu Bečejaca

Obrni okreni,  vezisti Nemanji Vasinu iz Bečeja je suđeno da igra u Srpskoj ligi. Ovakva konstatacija se izvodi na osnovu povratka u matičnu sredinu.

Ispada da je četvrti novajlija u redovima OFК Bečeja 1918, jer se niko nije setio da ga pomene na prozivci, a on je, ustvari, prvi, pošto je sve dogovoreno još u vreme prekida igranja zbog pandemije vezane za koronavirus.

-Bio sam zadovoljan igrama i tretmanom u Borcu iz Šajkaša, ali u vreme prekida prvenstva razgovarao sam sa sportskim direktorom Bečejaca Milošem Andrićem i dogovorio se o povratku u matični klub. Ipak je kod kuće najlepše. Iskoristo bih priliku da se zahvalim ljudima i saigračima u Borcu, jer sam na bezbolan  način prebrodio odlazak iz Bečeja, započinje svoju priču Nemanja Vasin.

Ne treba izgubiti iz vida da je Vasin bio u specifičnoj situaciji. On jeste zamenio dres, ali je i dalje bio trener mlađih kategorija u bečejskoj školi fudbala, pa će mu, samim tim, povratak biti olakšan. I to drugi. Svojevremeno je već bio napustio Bečejce, pošto je prerastao sredinu, i bio važna karika u uspešnom lancu senćanskog srpskoligaša. Kad su se Bečejci vratili u karavan vojvođanskih srpskoligaša, usledio je povratak. Igrao je sa njima i u prvoligaškom društvu, ali jedan gol je presudio da se izgubi status saveznog ranga. Očekivalo se da će, po razlazu igrača, biti jedan od oslonaca u tek formiranom izuzetno mladom timu, ali kad je izostao iz protokola, odlučio je da uzme ispisnicu i letos se preselio u redove vojvođanskog ligaša Borca iz Šajkaša. Cilj mu je bio da se sa njima plasira u srpskoligašku konkurenciju i treći put zaigra u trećeligaškom rangu srpskog fudbala. I zaigraće, ali u dresu matičnog kluba.

-Jesam novajlija, ali imajući u vidu da sam kao trener mlađih selekcija bio, gotovo, svakodnevno na Gradskom stadionu, jasno je da sam bio upoznat sa kompletnom situacijom u klubu. Lako ću se adaptirati na, uslovno rečeno, novu sredinu. Samo da nas sve zdravlje posluži i povrede mimoiđu, bićemo spremni za nove izazove. Ja posebno, jer sam motivisan da se dobrim radom i igrama nametnem stručnom štabu, zaključuje Nemanja Vasin.

Na kraju nije na odmet istaći da je Nemanja Vasin i profesionalno vezan za sport, pošto je kao profesor fizičkog vaspitanja zaposlen u Savezu sportova opštine Bečej. Rečju, čovek sporta, koji je itekako potreban srpskoligašu kraj Tise. Ne samo u aktuelnom trenutku, već i budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име