Nemanja Kragović je i u Srbobranu bio na nivo dosadašnjih igara ove sezone | Foto: Vlastimir Jankov
Nemanja Kragović je i u Srbobranu bio na nivo dosadašnjih igara ove sezone | Foto: Vlastimir Jankov

Komšije su podelile plen u derbiju kraj Kanala u Srbobranu. To je najpravedniji ishod utakmice. Istina, moglo je biti 2:2, 1:1, ali je sve završeno najnepopuarnijim rezultatom 0:0. I jedni i drugi mogu da žale zbog par propuštenih prilika, ali kada se sve uzme u obzir, ne bi bilo pravedno da je bilo ko uzeo ceo plen, a drugi ostao bez bodova.

Bečejci su prvi pripretili u 5. minutu preko Žarka Kobiljskog, ali je on sa ivice kaznenog prostora šutirao pravo u golmana. A onda dve prilike domaćina. U 10. minutu Kosović se oslobodio Mihaleca i šutirao, a Živkov pravovremeno intervenisao i izbacio loptu u prvi korner na utakmici. Isti igrač je u 23. minutu fudbalski šutirao iz trka, a golman Bečejaca je sada nogom intervenisao i loptu izbacio van terena. Samo tri minuta kasnije, kapiten Bečejaca Dabižljević je šutirao na drugoj strani igrališta, a sada je golman domaćina Borojević nogom izbacio u korner. U samoj završnici prvog poluvremena nove dve prilike Srbobranaca. Prvo je u 43. minutu Bojović mlako šutirao iz trka, što je bio lak plen za Živkova, minut kasnije Radosavljević je izvrsno centrirao s desne strane, a Marjanov je sa pet metara glavom šutirao preko gola.

U nastavku su, opet, prvi pripretili Bečejci. U 48. minutu Đuričin je proigrao Stojišića, a ovaj iz izuzetne pozicije, umesto da snažno opali po lopti, prosto je dodao loptu golmanu. Već u narednom napadu domaćina Tešanović je sa oko 30 metara snažno šutirao i lopta je za malo prohujala kraj leve stative. Snažan šut je oprobao i Žarko Kobiljski u 53. minutu, kada je 25 metara izveo slobodan udarac, ali je šutirao pravo u golmana. Isti igrač se u 61. minutu izborio za povoljnu poziciju na levoj strani, ali je slabo šutirao kraj gola. Dva minuta kasnije Bojović je dobio upotrebljivu dijagonalu, povukao loptu desetak metara i kada se našao u prilici šutirao je kraj gola. Stojišić je u 66. minutu dobro šutirao s ivice kaznenog prostora, a golman Borojević je atraktivnom paradom uhvatio „živu loptu“. Poslednju priliku na utakmici imao je Đuričin u 90. minutu, ali dobru akciju saigrača zavšio je traljavim šutem u golmana.

Sve u svemu, „pucalo“ se kraj Kanala u Srbobranu, ali je „municija“ bila vlažna i nijedan pogodak nije viđen. Upravo zbog toga i zaključak na samom početku ovog izveštaja da je podela plena najrealniji ishod utakmice, uz dodatak da je viđena tipična prvenstvena utakmica, koja je obilovala uzbudljivim situacijama pred oba gola, sa dosta borbenosti u polju, a sve je začinilo vrlo kvalitetno suđenje Subotičanina Gorana Zinaje.

Evo i aktera komšijskog i derbija osmog kola vojvođanskog „severa“ kraj Kanala.

Srbobran: Borojević 7, Radosavljević 6,5, Nastić 6, Popović 7, Ikrašev 6, Tešanović 7 (od 78. Sunajko -), Hodonicki 6,5 (od 90. Ilić -), Laković 7, Kosović 6,5, Bojović 6,5, Marjanov 6 (od 46. Pejović 6).

OFK Bečej 1918: Živkov 7,5, Mihalec 7, V. Kobiljski 6, Kragović 8, Stanojev 7,5, Dražić 6 (od 46. Vidosavljević 6), Vasin 7 (od 72 Korać -), Dabižljević 7,5, Stojišić 6,5, Đuričin 6, Ž. Kobiljski 6,5.

Igrač utakmice: Nemanja Kragović (OFK Bečej 1918)

Kako je i prvi pratilac na tabeli Bečejaca, Budućnost iz Gložana, podelila plen u Karavukovu, igrajući nerešeno 2:2 sa domaćim Poletom, koji u subotu gostuje kraj Tise u Bečeju, to je bodovna razlika ostala na istoj distanci od + 2. Znači, samo zahvaljujući drugima, gubitak dva boda Bečejaca u Srbobranu nije ostavio posledice na tabeli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име