Umesto da derbi Bačke zone u Prigrevici između domaćeg Bratstva 1946, i OFK Bečej 1918 protekne u sportskom nadmetanju, Bečejci nose ružne uspomene sa poslednjeg gostovanja u jesenjoj polusezoni.

Ne zato što su izgubili, jer je to bio slučaj i na gostovanjima u Apatinu i Somboru, ali tada su uzroke poraza tražili u sopstvenim redovima. Ni sami ne znaju šta je motivisalo domaće fudbalere, ali i ostale iz kluba i oko njega, da ih, najblaže rečeno, negostoljubivo i nesportski dočekaju.

-Izražavamo gnušanje prema onome šta smo doživeli na gostovanju u Prigrevici, ovim rečima počinje saopštenje Upravnog odbora OFK Bečej 1918. Neshvatljivo je da kapiten domaćih pred sudijama nije želeo da se sportski pozdravi s našim kapitenom Vargecom pre početka utakmice!?

Već u 9. minutu smo drastično oštećeni, jer nam je sudija Nemanja Vasiljavić iz Odžaka poništio regularan pogodak, koji je postigao Žarko Kobiljski šutirajući loptu direktno iz slobodnog udarca. Kako je igra odmicala, sudija Vasiljević je tolerisao preoštru igru domaćina, čak i kada su pogibeljeno startovali. Primera radi, maloletnog napadača Dražića je igrač domaćih sa brojem 6 Ćućuz udarao i pesnicama i laktovima, a da sudija nije reagovao. Kulminacija takve igre je slomljena jagodična kost našem Joviću, a da je sudija u tom duelu dosudio prekršaj za domaćina!?

U daljem tekstu saopštenja Bečejci kažu da su reagovali po saznanju da će derbi suditi čovek iz samo dvadesetak kilometara udaljenih Odžaka i da su predlagali da delilac pravde bude neko od kvalitetnih sudija pod „mentor programom“ (Delibašić, Đumić, Jeknić…), koje prati naš najbolji sudija Milorad Mažić, ali su dobili uveravanja komesara takmičenja Dušana Cvetičanina da će imati korektno suđenje, jer će poslati kontrolora.

-Epilog je suđenje kakvo smo imali, čujemo da je kontrolor suđenje ocenio negativnom ocenom… Ali, šta mi imamo od toga? Izgubili smo bodove, igrač nam je teško povređen i sada moramo dodatna sredstva da uložimo za sanaciju njegove teške povrede, sportski smo poniženi… Osećamo se nemoćno u ovakvom okruženju, gde se favorizuje ekipa poznata po „mešetarenju“.

A tražili smo samo korektno suđenje. Očito da prvenstvo nije regularno i postavlja se pitanje da li treba da ulažemo vreme i sredstva u rad s mlađim kategorijama. A samo nam je bio cilj, ulaskom u viši stepen takmičenja, da igramo korektno i mladima iz sopstvene škole pružimo priliku da se afirmišu. Umesto afirmacije, dobijaju batine od fizički jačih i bezobzirnijih, zaključuju se u saopštenju OFK Bečej 1918.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име