Optimista - kapiten Bečejaca Ilija Tutnjević
Optimista - kapiten Bečejaca Ilija Tutnjević

Pred Bečejcima, možda, i ključna utakmica u borbi za opstanak

Osokoljeni pobedom protiv Borca iz Šajkaša, Bečejci se pripremaju za subotnje gostovanje u Staroj Pazovi. Izuzetno teško, jer su bodovi preko potrebni i rivalu, pa će to biti jedan od derbija začelja aktuelnog 28. kola vojvođanskih srpskoligaša. Ulog je veliki. Pobednik će, možda, u luku spasa, a poraženom preti velika opasnost od selidbe u niži rang takmičenja.

-Ovakve utakmice traže kompletne ličnosti. Pored fudbalskog umeća, potrebno je biti psihološki izuzetno stabilan. Verujem da ćemo, mada oslabljeni neigranjem Vorgučina i Tomića, uspeti da odolimo Staropazovčanima i vratimo im sličnom merom kao što su oni nas iznenadili jesenas kraj Tise. Ovoga puta će odbrana biti na velikom iskušenju, a u napadu šta urade. Verujem da će iskusni trener Dragan Ivanović pripremiti taktiku koju ćemo moći na terenu da realizujemo i stignemo do celog plena, koji bi nam u znatnoj meri pomogao u borbi za opstanak. Ovog proleća, gotovo, da nas niko nije nadigrao, a ostajali smo bez bodova, jer nismo imali sportske sreće. Ako treba da nam se negde vrati, onda je to, svakako, u Staroj Pazovi. Isuviše lako su nas jesenas pobedili sa 3:0, što znači da su u međusobnim okršajima već uzeli tri boda, pa neka sada nas sreća posluži. Naravno, sreća se mora zaslužiti velikom borbom na terenu. Bili bi to dvostruko vredni bodovi, koji  bi nam omogućili mirniji ulazak u poslednja dva okršaja, razmišljanje je kapitena Bečejaca Ilije Tutnjevića, koji je zbog nagomilavanja kartona izostao u minuloj pobedi, a sada će predvoditi saigrače u Staroj Pazovi.

Slično razmišljaju i ostali momci sa Tise. Prvenstveni zadatak je sačuvati svoju mrežu. Sve će biti teže bez u poslednje vreme sve boljeg defanzivca Vorgučina, ali neći će trener Ivanović odgovarajuću zamenu. Upravo na njegovom iskustvu Bečejci grade umereni optimizam. Još samo da igrači ispoštuju dogovoreno i da ih pogleda sportska sreća, pa će se kraj Tise i naredne sezone igrati srpskoligaški fudbal.

Jedan od derbija začelja 28. kola vojvođansih srpskoligaša u Staroj Pazovi sudiće Dragan Zorić iz Kleka, asistiraće mu kraj aut linije Milan Žunić iz Žitišta i Veljko Ristić iz Knićanina, četvrti sudija je Rastko Petrović iz Sremske Mitrovice, a dlegat FSV biće Aleksandar Katalinić iz Apatina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име