Ovog vikenda počinje drugi deo sezone 2022/2023 u Trećoj ligi grupa Vojvodina. OFK Bečej 1918 će u subotu 4. marta pokušati da nastavi niz uspešnih igara iz jesenjeg dela prvenstva. Zadatak im neće biti nimalo lak.

U goste im dolazi FK Omladinac iz Novih Banovaca koji se igrački dosta pojačao u zimskom prelaznom roku i najavio borbu za prvo mesto. Podsećamo da je domaćin jesenas u Banovcima ostvario minimalnu pobedu od 1:0. Utakmica OFK Bečej 1918 – FK Omladinac se igra u okviru 16. kola sa početkom u 14.30 sati na Gradskom satadionu u Bečeju.

Iskoristili smo priliku da pred ovaj duel popričamo sa Milošem Andrić, sportskim direktorom kluba koji je izjavio sledeće: Prelazni rok za nas je bio miran. Nismo imali veliku ambiciju u dovođenju igrača, već nam je prioritet bio da zadržimo kostur ekipe što smo i uspeli. Pored toga, dogovor uprave i sportskog sektora u klubu je da se šansa da mladim igračima poniklim u našem klubu, tako da će igrači rođeni 2004. godine Luka Božičić, Stefan Janković i Bogdan Nonin dobiti šansu da igraju i nametnu se kao dugoročna rešenja za budućnost. Pored njih ekipi prvog tima su priključeni i nekoliko kadeta od kojih se očekuje da dobro rade na treninzima, dok bi igrali za svoju uzrasnu kategoriju i da polako sazrevaju kako bi u narednim sezonama dobili šansu u takmičenjima sa seniorima. Ekipu su napustila tri igrača što neće biti veliki hendikep, jer nemamo imperativ “vijanja” rezultata, već je plan da igramo takmičarski dopadljiv  fudbal i afirmišemo nekoliko mladih igrača.

Po Milošu Andriću 2023. godina je prilika da se i u mlađim kategorijama kluba poboljša rad kako bi mladi igrači koji nadolaze bili što spremniji za izazove koji ih očekuju u seniorskom fudbalu. Takmičenja u mlađim kategorijama će se odvijati redovno po kalendaru takmičenja saveza, a start je u zavisnosti od kategorije u martu mesecu.

Kako bez dobre i kvalitetne sportske infrastrukture nema napretka i kavlitetnog rada, tako su i u klubu svesni da zajedno sa opštinom Bečej radovi na uređenju sportskog kompleksa moraju biti nastavljeni. Na ovu temu Miloš Andrić je odgovorio sledeće: U saradnji i uz finansiranje opštine Bečej radovi na sportskom kompleksu idu svojim tokom. Ograđen je kompletno prostor budućih terena i postavljeni su stubovi za reflektore. Polako se završavaju pripremni radovi i čeka se početak glavnih radova. Nadamo se da će do kraja ove godine rezultati ove investicije biti vidljivi. Sigurno da će nam novi tereni omogućiti još kvalitetniji rad.

Na kraju evo i kratak komentar  i očekivanja od utakmice protiv FK Omladinac: Očekuje nas vrlo teška i zahtevna utakmica. Protivnik se silno pojačao i zajedno sa igračima iz jesenjeg dela sezone napravio je odličnu ekipu koja je i više nego konkurentna za sam vrh tabele. Mi u utakmicu ulazimo rasterećeni imperativa pobede. Ekipa je dobro radila i spremno dočekuje utakmicu. Ono što malo remeti atmosferu su povrede tri igrača i nad njima je znak pitanja da li će biti spremni za sutrašnju utakmicu. U suštini imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore zadacima trenera Dabižljevića i publika koja dođe da gleda utakmicu sigurno neće pogrešiti. Protivnik je favorit, a na nama je da pružimo odličnu fudbalsku predstavu, a ako se ukaže šansa za pobedom sigurno je nećemo ispustiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име