Dva puta je minule sezone Dabižljević dizao pehar u ime Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Dva puta je minule sezone Dabižljević dizao pehar u ime Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Iako su rezultati Bečejaca po meri svih u klubu i oko njega, iznenada je došlo do „kratkog spoja“ na relaciji klub – igrač. I ne makar koji.

Dojučerašnji kapiten Slavoljub Dabižljević uzeo je ispisnicu i pristupio komšijskom srpskoligašu Mladosti iz Bačkog Jarka!?

-U godinama sam kad treba da igram, ali kako za mene, očigledno, nema mesta u startnoj postavi matičnog kluba odlučio sam da tu želju ostvarim u klubu koji mi pruža priliku da pokažem koliko mogu ne samo na treninzima, već i na utakmicama. Ponuda iz Bačkog Jarka mi odgovara, jer su i Bečej i Novi Sad, u kojem sam pri kraju studiranja na Poljoprivrednom fakultetu, blizo. Radio sam maksimalno ozbiljno tokom minulih priprema i verujem da ću moći odmah da budem od koristi „mladostašima“, a mom dojučerašnjem klubu želim da ostvari sve što je zacrtao, s primetnom setom pojašnjava novonastalu situaciju Slavoljub Dabižljević.

Sve je došlo nekako iznenada i pomalo čudno, kad se zna da je Slavoljubov otac Slaviša  predsednik Skupštine OFK Bečej 1918.

-Morao sam da razmišljam kao roditelj, jer je u pitanju karijera mog sina, a ne kao funkcioner u klubu. Mislim da je ovo, imajući u vidu potrebu za mirom u klubu, najbolje rešenje. Razumem trenera, koji ima svoje viđenje oko najboljeg sastava, i drago mi je da su u klubu imali razumevanje za mog sina, pa su mu bez ikakvih problema izdali ispisnicu, rekao nam je Slaviša Dabižljević.

Slavoljub Dabižljević novi adut Bačkojaračana | Foto: Vlastimir Jankov
Slavoljub Dabižljević novi adut Bačkojaračana | Foto: Vlastimir Jankov

Nije ovo prvi Slavoljubov odlazak iz kluba. Svojevremeno je kao izuzetan talentovani kadet otišao u redove prvoligaša ČSK iz Čelareva, a kad je prerastao juniorski uzrast, vratio se u matični Bečej i sa njim imao samo uzlaznu putanju. Ko zna, možda će se u dogledno vreme i povratak ponoviti. Nikad, ne reci nikad!

-Odlaskom kapitena Slavoljuba Dabižljevića smo, nesumljivo, hendikepirani, ali smo smatrali da ne treba imati u klubu nezadovoljnog igrača, jer se time širi negativna energija. Pokušali smo da mu objasnimo da je prvenstvena trka duga i da će svi imati šansu da pokažu koliko mogu u datom trenutku, ali nam nije uspelo da promeni odluku. Nemoćni smo bili i ostalo nam je da mu poželimo dobre igre u novoj sredini, rekao nam je povodom iznenadnog desetkovanja ekipe sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

1 KOMENTAR

  1. Подршка за Славета! Није у реду да он нема загарантовано место у тиму и то још као капитен. Ако је неко заслужио да игра онда је то он! Тренеру или управи која је донелу ову одлуку ће се ово одбити о главу на дуже стазе. Не тера се капитен и играч као Славе на овај начин!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име