Daleko je forma fudbalera OFK Bečej 1918 od jesenjeg izdanja, pa otuda svaka optimistična prognoza, čini se, nije na mestu. Ipak, pred sutrašnju utakmicu 24. kola aktuelne prvenstvene trke  Bačke zone protiv somborskom ŽAK-a pobeda „romantičara s Tise“ je realna opcija.

Jer, somborski „železničari“ su plasirani pri dnu tabele. Istina, to može i da zavara, jer je sigurno da će u svaki od preostalih sedam okršaja igrati maksimalno odgovorno s ciljem da ostanu u konkurenciji „zonaša“.

Na drugoj strani, Bečejci su pali na treću poziciju i sada igraju rasterećeno. A kada se tako igra, onda je sve moguće. Nadajmo se da će ta rasterećenost vratiti „romantiku kraj Tise“, koje je istini za volju malo bilo ovog proleća, i da će posetici utakmice uživati u njihovoj igri. Ne i u igri Nemanje Vasina, jer je on isključen na prošloj utakmici u Tavnakutu (2:2) i „disciplinci“ su ga kaznili neigranjem na dve utakmice.

Dodajmo da je početak okršaja Bečejaca i somborskih „železničara“ zakazan za subotu od 16,30 sati, da je suđenje povereno jednom od najboljih delilaca pravde na terenima bačkih „zonaša“ Stefanu Jekniću s Palića i da valja očekivati dobru fudbalsku predstavu.

Inače, trka za titulu prvaka je odavno rešena. Bratstvo 1946 iz Prigrevice, za sada bez poraza, praktično je već obezbedilo status „srpskoligaša“. Istina, teoretski ne, ali 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Čonoplje i 15 bodova više od Bečejaca je nedostižno bogatstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име