Ko odlazi, a ko ostaje: Trener Bečejaca Lazar Dabižljević i bek Aleksandar Milin
Ko odlazi, a ko ostaje: Trener Bečejaca Lazar Dabižljević i bek Aleksandar Milin

Umesto tradicionalnih plavo – belih dresova, srpskoligašu sa Tise bi u sezoni koja se, upravo, završila bolje pristajali belo – crni.

Jer, imali su, do pred sam finiš kada su uknjižili dva poraza, izuzetnu jesenju polusezonu, dok je proleće bilo katastrofalno. Mada brojke često znaju da daju „iskrivljenu sliku“, ovoga puta u dobroj meri oslikavaju učinak Bečejaca, koji su sezonu završili na skromnom osmom mestu.

Na zimski odmor se otišlo s učinkom 15  9  3  3  31:19  30, a tokom prolećne polusezone bilans je bio 15  4  2  9  20:37  14. Procentualno gledano, jesenas je osvojeno 66 odsto bodova, a u nastavku samo 31 procenat. Da je kojim slučajem prvenstvo potrajalo…

-Odmah posle utakmice sa Somborcima dali smo slobodno igračima. Biće ozboljne rekonstrukcije u igračkom kadru. To se pogotovo odnosi na odbranu, koja će pretrpeti korenite izmene. Već radimo na tome. Planiramo da pripreme traju šest nedelja, a do tada ćemo sve izanalizirati i, ponavljam, sa drastično izmenjanim sastavom ući u novu sezonu, veli šef stručnog štaba Bečejaca Lazar Dabižljević.

Od sveobuhvatne analize zavisi da li će se nastaviti saradnja sa sadašnjim stručnim štabom. Jer, određenu dozu krivice za prolećno izdanje, pogotovo poslednjih osam kola, kada je uknjiženo, čak, sedam poraza, snose i oni koji vode ekipu. Zato, dok se igrači odmaraju, oni koji vode klub morali bi trezveno sve da stave „na kantar“ i vide kako dalje. Ovako kako je bilo minule polusezone je za zaborav, ali iz kojeg valja izvići pouke. Ne bude li toga, agonija bečejskog fudbala će se nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име