Porazi na startu priprema nisu zabrinjavajući | Foto: Vlastimir Jankov
Porazi na startu priprema nisu zabrinjavajući | Foto: Vlastimir Jankov

Fudbaleri bačkog zonaša OFK Bečeja počeli su sa igranjem kontrolnih utakmica i, samim tim, sve je izvesnija situacija oko sastava koji će, sada Bečejci otvoreno iznose svoje ambicije, jurišati na titulu prvaka i povratak među srpskoligaše.

Prva provera bila je neplanirana, a rival najrenomiraniji. Gostovali su Bečejci u Novom Sadu i izgubili (1:2) od „rezervista“ superligaša Vojvodine. Premijerna utakmica pred novu sezonu u svojoj „tvrđavi kraj Tise“ igrana je protiv komšija iz Bačke Topole. Pobedio je srpskoligaš TSC rezultatom 5:0.

-Do kraja pripremnog dela odigraćemo još sedam utakmica. Sutra, 23. jula, dolaze nam komšije iz Novog Bečeja, a utakmica počinje u 18 sati, potom u sredu, 27. jula, gostujemo u Bačkom Jarku. Poslednjeg julskog vikenda ćemo odigrati dve utakmice. Jedni će igrati u subotu u mom rodnom mestu Sečnju protiv mog matičnog kluba Bilećanina, a drugi će sutradan ugostiti Nadaljčane. U Čurugu ćemo gostovati 3. avgusta, „generalku“ odigrati pred svojim navijačima 6. avgusta protiv Banovaca, a sutradan ćemo gostovati u Bočaru i igrati protiv novog područnog ligaša Jedinstva, raportirao nam je šef stručnog štaba OFK Bečej 1918 Dalibor Novčić.

Veliki broj utakmica, čak dve za dva dana vikenda, moguć je, jer stručni štab Bečejaca ima na raspolaganju zavidan broj fudbalera.

-U takmičarsku sezonu ćemo ući sa tri golmana i 22 fudbalera, što znači da će biti odlazaka, samim tim i osipanja sadašnjeg velikog broja igrača. Neki igrači ne mogu da usklade svoje obaveze na poslu sa obavezama u klubu, pa će doći do prijateljskog razlaza, neki nisu uspeli da se nametnu, a mlađi će ići na kaljenje i pratićemo njihov razvoj. Mislim da smo znatno pojačali konkurenciju angažovanjem petorice novajlija, golmana Marka Živkova (Senta), dvojice imenjaka, igrača iz beočinskog Cementa, Nemanje Krakovića i Nemanje Stanojeva, te dvojice Novobečejaca Ervina Rigoa i Ognjena Đuričina, koji je polusezonu proveo u Švedskoj. Neće biti iznenađenje ako angažujemo još jednog napadača, jer ćemo, po svemu sudeći, morati da se raziđemo sa Stevanom Veselinovićem, koji je jedan od onih koji ne mogu da usklade obaveze na poslu i u klubu, rekao nam je sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev.

Dva poraza na startu igranja prijateljskih utakmica ne prijaju, ali ne zabrinjavaju. Do starta nove prvenstvene trke ima još tri nedelje, a to znači da će ima vemena da se kockice željenog slože na svoje mesto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име