Sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić sa debitantom Nikolom Tedićem
Sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić sa debitantom Nikolom Tedićem

Nedostajala sportska sreća

Fudbaleri OFK Bečej 1918 doživeli su u Bačkoj Palanci prvi poraz (0:1) u tek započetoj sezoni, ali nisu razočarali. Valja imati na umu da su nastupili bez trojice igrača, Nikola Varga još vuče povredu kolena, Nikolu Tomića je za postelju vezala virusna infekcija, a Aleksandar Ćuk je na treningu povredio skočni zglob. Tome treba dodati i Dejana Živkova, koji je povređen stigao kraj Tise i još nije bio u kombinaciji za izlazak na teren.

-Nedostajala nam je sportska sreća da se iz Bačke Palanke vratimo neporaženi. Istina, ušli smo u utakmicu bojažljivo i prvo poluvreme, kada su Palančani u 16. minutu postigli jedini gol, pripalo je domaćinu, ali smo u nastavku mi bili bolji rival na terenu. Najbliži pogotku bili smo u situaciji kada se Nenad Kudrić driblingom oslobodio pratioca i sa desetak metara šutirao u dalji ugao, ali je lopta uzdrmala prečku, odbitak je Popadić prosledio do Tomčića, koji je dobro šutirao, ali golman domaćina još bolje reagovao. U šansi je bio i kapiten Tutnjević kada je, posle udarca iz ugla, glavom šutirao, a golman izuzetno reagovao, zatim Igor Kudrić, jer se našao „jedan na jedan“ sa golmanom, pri čemu je mogao da proigra Tomčića, ali je oklevao i još jedna lepa prilika je otišla u nepovrat… Iskreno, prema igri nismo zaslužili poraz, ali sve je to sastavni deo fudbala i okrećemo se novom izazovu protiv Pančevaca pred našim navijačima. Očekujem da sva trojica igrača koja nisu igrala u Bačkoj Palanci budu na raspolaganju, a postoji mogućnost da i Dejan Živkov prvi put bude u kombinaciji za sastav tima, raportirao nam je po povratku iz Bačke Palanke trener Bečejaca Lazar Dabižljević.

U odsustvu pomenutog „kvarteta“, OFK Bečej 1918 je igrao u sledećem sastavu: Drinčić, Džarić (od 46. Preradov), Zeljković, Marković (od 46. Tatić), Brkić (od 79. Živanović), Tutnjević, Dabižljević, Derviši (od 46. Tomčić), I. Kudrić, N. Kudrić, Tedić (od 69. Popadić).

Zahvaljujući pobedama u prva dva kola, momci sa Tise su u gornjem delu tabele. Naredni rival Dinamo 1945 nije najbolje startovao i stiže sa samo jednim bodom. To može da bude olakšavajuća, ali i otežavajuća okolnost. Olakšavajuća, ako Pančevci zaista nisu složili „kockice svog mozaika“, a otežavajuća ako baš kraj Tise zaigraju bolje i, najzad, okrenu vodu na svoju vodenicu. Međutim, pitaju se i Bečejci. Gde će osvajati bodove ako ne pred svojim navijačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име