Sportskom direktoru Dejanu Stanojevu nije nepoznato da takmičarski vodi ekipu | Foto: Vlastimir Jankov
Sportskom direktoru Dejanu Stanojevu nije nepoznato da takmičarski vodi ekipu | Foto: Vlastimir Jankov

Imali smo sve, a ostali bez ičega! To je bila poslednja izjava šefa stručnog štaba OFK Bečej 1918 Branka Savića posle utakmice protiv Bežanije, koju su momci sa Tise, iako skoro 70 minuta sa igračem više, izgubili rezultatom 1:2. Samo dan kasnije, jer je jutro pametnije od noći, došlo je do rastanka prvoligaša sa Tise i Branka Savića. Sada u klubu mogu da ponove istu izjavu, jer su imali mladog, perspektivnog i kvalitetnog trenera, a ostali su bez njega.

Osnovni razlog rastanka vidi se i letimičnim pogledom ka tabeli. Samo pet pobeda, jedan nerešen rezultat i devet poraza, uz gol razliku 18:25 sa 16 bodova je premali učinak posle prvog kruga ligaškog dela prvoligaškog karavana. Jer, pre početka aktuelne sezone najavljivan je plasman u plej-of. S pravom, jer su dešavanja na terenu tokom minulih 15 utakmica pokazala da Bečej vredi više od onoga što je do sada uradio. E sad, zašto to na terenu nije i ostvario, pokazaće dublje analize. Sada je premalo vremena za tako nešto. Prvenstvena trka se nastavlja utakmicama drugog kruga ligaškog dela takmičenja. U klubu još uvek veruju da imaju kvalitet za plej of. S pravom ili ne, pokazaće vreme.

-Sporazumno smo se rastali sa trenerom Brankom Savićem za koga i dalje tvrdim da je izvrstan trener i još bolji čovek. Pravi profesionalac privržen poslu. Predstoji mu sjajna trenerska karijera, ali smo se u pogrešno vreme našli na istom zadatku, koji zajedničli nismo ispunili. Žao nam je zbog toga, ali staro je pravilo da je lakše zameniti trenera, neko 22 igrača, pojašnjava nam razloge rastanka sa Brankom Savićem sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev.

Bilo je ovakvih nagoveštaja i ranije, ali se očekivalo da će se situacija u hodu popraviti. Jer, uvek je malo nedostajao da se ostvari cilj na terenu.

Šef stručnog štaba Bečejaca Branko Savić je otišao, a treneri Dalibor Novčić i Miloš Andrić su ostali  | Foto: Vlastimir Jankov
Šef stručnog štaba Bečejaca Branko Savić je otišao, a treneri Dalibor Novčić i Miloš Andrić su ostali | Foto: Vlastimir Jankov

Okršaj sa Bežanijom i bezidejna igra u nastavku, pri rezultatu 1:0 i sa igračem više, prelila je čašu. Izabran je najnepopularniji i najteži potez. Preostalo je još osam utakmica u aktuelnoj polusezoni, nije lako sada naći kvalitetnog trenera, pogotovo kada se ima na umu raspored utakmica koje Bečejcima predstoje. Igraće pet puta kod kuće, protiv Budućnosti, Zlatibora, Metalca, TSC-a i Inđije, a tri puta će gostovati Sinđeliću, Javoru i Žarkovu.

Odmah pada u oči da rivali zauzimaju prvih šest mesta na tabeli. Prvi izazov je u petak od 13 sati protiv Budućnosti iz Dobanovaca. Olakšavajuća okolnost je pto je to jedini rivalom koji je trenutno niže od njih plasiran. Ekipu će sa klupe predvoditi tandem sportski direktor Dejan Stanojev – trener u stručnom štabu Dalibor Novčić. Obojica dobro poznaju ekipu.

-Našao sam se u vrlo neugodnoj situaciji. Treba ekipu, posle poraza od Bežanije, vratiti „u normalu“, a potrebno je pronaći i trenera koji će se prihvatiti teškog zadatka. Uz to, imamo nekoliko povređenih igrača, pa nismo sigurni da li će se svi oporaviti o petka. Ali, ne vredi jadikovati. Moramo svi uložiti maksimum truda i premostiti nedaće u koje smo zapali. Koliko god da izgeda nestvarno, još uvek nas drži misao da možemo među prvih osam ekipa i kroz plej of izborimo častan plasman u aktuelnoj sezoni, ne napušta optimizam Dejana Stanojeva.

Crta je podvučena. Prvi krug je završen na neubedljivom 12. mestu. Hoće li u drugom biti uspešniji, pokazaće vreme. Podsećanja radi, u prvih osam kola aktuelne sezone, koliko će se sada igrati u drugom krugu, osvojeno je šest bodova. Bečejci trku nastavljaju, ponavljamo, u petak, 9. novembra, utakmicom od 13 sati protiv Budućnosti iz Dobanovaca, ekipe koju su savladali u gostima minimalcem 1:0.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име