Hladno vreme je zahtevalo dobro zagrevanje pre utakmice | Foto: Vlastimir Jankov
Hladno vreme je zahtevalo dobro zagrevanje pre utakmice | Foto: Vlastimir Jankov

Nadalj: Igralište FK Napredak. Gledalaca: 50. Sudija: Tešanović (Srbobran). Strelci: Dražić u 79, Mirkov u 89. minutu za OFK Bečej 1918, a Čehić u 3, Reljić u 9. i I. Knežević u 54. minutu za Kozaru.

OFK Bečej 1918: Milovanov, B. Jelić, Stanojev, Ungar, D. Jelić, Mirkov, Ćuk, Dražić, Ćulum, Rahić, Vasić. Od 55. minuta još su igrali: Živkov, Vorgučin, Novčić, Cvetković, Potkozarac, Aleksić, Kovačević.

Kozara: Đaković, Ostojić, Čudanov, T. Bjelanović, Reljić, D.Knežević, Petrović, Momčilov, I. Knežević, Misić, Čehić. Igrali su još: Maksić, D.Bjelanović, B. Bunić, M. Bunić, Zeljković, Jeličić, Ivetić.

Velikoselci su se revaširali Bečejcima za letošnji debakl od 0:7. Međutim, treba istaći da je trener Jovica Lakić u prvih 55 minuta suprostavio kombinovani sastav Bečeja, što su gosti iz Banata na najbolji način iskoristili. Već u prvom napadu su preko snalažljivog Armanda Čehića materijalizovali grešku odbrane momaka sa Tise, a u 9. minutu je omaleni Dejan Reljić izvrsno izveo „slobodnjak“ sa 25 metara iskosa sa leve strane i pogodio suprotag gornji ugao. Do odlaska na odmor Rahić je, posle dodavanja Vasina, u 20. minutu imao lepu priliku, ali je šitirao kraj gola.

Sa utakmice u Nadalju između Bečejaca i Velikoselaca | Foto: Vlastimir Jankov
Sa utakmice u Nadalju između Bečejaca i Velikoselaca | Foto: Vlastimir Jankov

U nastavku gosti ponovo u prvoj pravoj fudbalskoj akciji, koji je završio Ivan Knežević u 54. minutu stižu do 3:0. Istog trena, u igru su ušla sedmorica novih u redovima Bečeja. Do kraja se, uglavnom, igralo na polovini Velikoselaca, ali lopta nije htela u gol. Prvo je Potkozarac u 61. minutu šurirao, a golman nogom odbranio, minut kasnije je golman odbranio šut Dražića, pa Kovačevića, a u 70. minutu opet Dražića. Isti igrač je u 79. minutu, ipak, pronašao lopti put u mrežu, a deset minuta kasnije je Aleksandar Dražić pravim evrogolom, posle šuta iz trka sa 25 metara i skidanja paučine u levom gornjem uglu, postavio konačnih 2:3.

 Posle poraza niko nije zadovoljan | Foto: Vlastimir Jankov

Posle poraza niko nije zadovoljan | Foto: Vlastimir Jankov

Prodefilovali su terenom u Nadalju skoro svi kandidati za sastav Bečejaca i videlo se koliko nedostaje „mozak“ ekipe Čedomir Tomčić. Nije bio problem s trčanjem, što je u ovoj fazi priprema važen segment, već kreativnost. Izostajanjem iskusnog Tomčića, igra Bečejaca gubi i na lepoti i na kvalitetu. Videlo se to sa strane i pre ove utakmice, ali je dobro da su se sad igrači sami uverili u to. Bečej s Tomčićem i bez njega su dva sasvim drugačija izdanja.
Narednu proveru lider vojvođanskih srpskoligaša ima u sredu, 14. februara, u Novom Bečeju, gde će igrati protiv vojvođanskog ligaša Jeinstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име