Fudbal: Revanš Velikoselaca

0
155
Hladno vreme je zahtevalo dobro zagrevanje pre utakmice | Foto: Vlastimir Jankov
Hladno vreme je zahtevalo dobro zagrevanje pre utakmice | Foto: Vlastimir Jankov

Nadalj: Igralište FK Napredak. Gledalaca: 50. Sudija: Tešanović (Srbobran). Strelci: Dražić u 79, Mirkov u 89. minutu za OFK Bečej 1918, a Čehić u 3, Reljić u 9. i I. Knežević u 54. minutu za Kozaru.

OFK Bečej 1918: Milovanov, B. Jelić, Stanojev, Ungar, D. Jelić, Mirkov, Ćuk, Dražić, Ćulum, Rahić, Vasić. Od 55. minuta još su igrali: Živkov, Vorgučin, Novčić, Cvetković, Potkozarac, Aleksić, Kovačević.

Kozara: Đaković, Ostojić, Čudanov, T. Bjelanović, Reljić, D.Knežević, Petrović, Momčilov, I. Knežević, Misić, Čehić. Igrali su još: Maksić, D.Bjelanović, B. Bunić, M. Bunić, Zeljković, Jeličić, Ivetić.

Velikoselci su se revaširali Bečejcima za letošnji debakl od 0:7. Međutim, treba istaći da je trener Jovica Lakić u prvih 55 minuta suprostavio kombinovani sastav Bečeja, što su gosti iz Banata na najbolji način iskoristili. Već u prvom napadu su preko snalažljivog Armanda Čehića materijalizovali grešku odbrane momaka sa Tise, a u 9. minutu je omaleni Dejan Reljić izvrsno izveo „slobodnjak“ sa 25 metara iskosa sa leve strane i pogodio suprotag gornji ugao. Do odlaska na odmor Rahić je, posle dodavanja Vasina, u 20. minutu imao lepu priliku, ali je šitirao kraj gola.

Sa utakmice u Nadalju između Bečejaca i Velikoselaca | Foto: Vlastimir Jankov
Sa utakmice u Nadalju između Bečejaca i Velikoselaca | Foto: Vlastimir Jankov

U nastavku gosti ponovo u prvoj pravoj fudbalskoj akciji, koji je završio Ivan Knežević u 54. minutu stižu do 3:0. Istog trena, u igru su ušla sedmorica novih u redovima Bečeja. Do kraja se, uglavnom, igralo na polovini Velikoselaca, ali lopta nije htela u gol. Prvo je Potkozarac u 61. minutu šurirao, a golman nogom odbranio, minut kasnije je golman odbranio šut Dražića, pa Kovačevića, a u 70. minutu opet Dražića. Isti igrač je u 79. minutu, ipak, pronašao lopti put u mrežu, a deset minuta kasnije je Aleksandar Dražić pravim evrogolom, posle šuta iz trka sa 25 metara i skidanja paučine u levom gornjem uglu, postavio konačnih 2:3.

 Posle poraza niko nije zadovoljan | Foto: Vlastimir Jankov

Posle poraza niko nije zadovoljan | Foto: Vlastimir Jankov

Prodefilovali su terenom u Nadalju skoro svi kandidati za sastav Bečejaca i videlo se koliko nedostaje „mozak“ ekipe Čedomir Tomčić. Nije bio problem s trčanjem, što je u ovoj fazi priprema važen segment, već kreativnost. Izostajanjem iskusnog Tomčića, igra Bečejaca gubi i na lepoti i na kvalitetu. Videlo se to sa strane i pre ove utakmice, ali je dobro da su se sad igrači sami uverili u to. Bečej s Tomčićem i bez njega su dva sasvim drugačija izdanja.
Narednu proveru lider vojvođanskih srpskoligaša ima u sredu, 14. februara, u Novom Bečeju, gde će igrati protiv vojvođanskog ligaša Jeinstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.