Pre početka utakmice OFK Bečej 1918 – omladinci Voždovca
Pre početka utakmice OFK Bečej 1918 – omladinci Voždovca

OFK Bečej 1918 – Voždovac (omladinci)  0:0

Bečej: Pomoćni teren s veštačkom podogom Gradskog stadiona kraj Tise. Bez gledalaca: Sudija: Vuk Lekić (Kikinda).

OFK Bečej 1918: Barjaktarov, T. Nađ, Jakovljević, Tatić, Ostojić, Jelić, Božičić, Kopre, Hasičić, Doroslovački, Mitrović. Igralisu još: Đisalov, Kojić, L. Nađ, Nonin, M. Todorović.

Voždovac: Bratuhin, Perduv, Beronja, Ivezić, Živković, Mrvić, Grbović, Perošević, Radosavljević, Bibić, Cvetković. Igrali su još: Nikolić, Basekić, Jevtić, Tahokov, Milošević, Preradović, Lainović, Stajković, Avramović.

Omladinci superligaša Voždovca nadigrali su rezerviste srpskoligaša sa Tise, ali se nisu radovali pobedi pri odlasku s priprema u Bečeju, jer im je ponestajalo koncentracije u završnici akcija ili je golman domaćina Stevan Barjaktarov bio na visini zadatka, pa su mreže mirovale.

Trkački izuzetno spremni i tehnički potkovani, mladi „zmajevi“ su, uglavnom, igrali na polovini Bečejaca. Međutim, u prvom poluvremenu su ozbiljnije pripretili samo u 20. minutu, kada je Perošević sa dvadesetak metara šutirao i uzdrmao stativu.

Golman Bečejaca Stefan Barjaktarov uspešno je čuvao svoju mrežu
Golman Bečejaca Stefan Barjaktarov uspešno je čuvao svoju mrežu

U nastavku je dominacija Beograđana bila vidljivija. Već u prvom minutu Bibić se izborio za izglednu poziciju i šutirao iskosa sa desne strane, a sada se prečka isprečila da lopta ne uđe u gol. Dva minuta kasnije isti igrač je centrirao, a Radosavljevićev šut sa tri metra odbranio je Barjaktarov. Pokušao je Radosavljević i u 50. minutu, ali je lopta posle njegovog šuta sa leve strane prošla kraj desne stative. U završnici je Preradović pokušao, ali je u 80. i 85. minutu Barjaktarov zaustavljao lopte i najveći je „krivac“ što je utakmica zavšena bez golova.

Imajući u vidu dešavanja na terenu, trener Voždovca Mihajlo Trajković je bio zadovoljniji posle utakmice, a kormilar tiskog broda Branko Savić će imati na šta da ukaže svojim mladićima. Sa ovakvim prilazom igri, malo ko od njih može da se izbori za startni sastav u prvenstvenoj trci. A ona samo što nije počela.

Uglavnom se igralo pred golom Bečejaca
Uglavnom se igralo pred golom Bečejaca

U subotu od 13 sati Bečejci će imati pravu „generalku“ protiv kulskog Hajduka. Četiri dana kasnije, 3. marta, od 14.30 sati u Subotici će igrati protiv Lokomotive u osmini finala kupa na teritoriji PFS Subotiva, a 6. marta počinje nastavak prvenstva u kom dočekuju Dinamo 1945 iz Pančeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име