Bačko Gradište: Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca: 250. Sudija: David Đumić (Bačka Topola). Strelci: P. Jovanović u 30. i 77, Pavlović u 41, 53, 75. i 86. minutu za OFK Beograd. Žuti karton: Banović (Vojvodina).

Vojvodina: Vojnović, I. Kudrić, Miladinov, D. Kudrić, Bilbija, Pelengić, Ćirić, Janković, Stefanov, N. Kudrić. Igrali su još: Vujanić, Banović, D. Vejin, N. Vejin, Kantar, Mihajlović, M. Sekulić, N. Sekulić.
OFK Beograd: Vraneš, Dimić, Garić, Veškovac, Ignjatović, N. Jovanović, Minić, Isaković, Pavlović, Nikoličić, P. Jovanović. Igrali su još: Vulić, Aleksić, Đurović, Mirković, Nedeljković, Tripković, Šoškić.

Iako su doputovali s „rezervistima“, OFK Beograd je, uslovno rečeno, pokvario slavlje najstarijoj Voši povodom 105. rođendana, jer ih je savladao sa 6:0. „Junoše“ s Karaburme su se rastrčale po bačkogradištanskom terenu, a Vladan Pavlović je sa četiri postignuta gola bio neuhvatljiv. Bačkogradištanci su podlegli svečarskom ambijentu i nisu ličili na ekipu koja sa 14 bodova prednosti hita ka područnoj ligi.
Imajući u vidu da je u pitanju revijalna utakmica, slavljenik je iskoristio priliku da i najmlađem izdanku fudbalske loze Kudrić, Igoru, koji igra u kadetima prvoligaša TSC iz Bačke Topole, omogući da na kratko zaigra sa starijom braćom Nenadom i Davidom. Trener Goran Sofrenović ukazao je priliku svim raspoloživim snagama, a priliku u slavljeničkom ambijentu dobio je i Nebojša Sekulić koji više ne nosi dres matičnog kluba.
Pre početka utakmice sportski direktor gostiju Božidar Milenković uručio je dres svog tima s brojem 105 na leđima članu rukovodstva i navijaču OFK Beograda Voji Živkoviću, a kasnije na zajedničkoj večeri i predsediku kluba Goranu Kudriću. Predsednik vršnjaka slavljenika, Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela, Tibor Ereg darivao je Bačkogradištance časovnikom ručne izrade u drvetu sa amblemom FK Vojvodine, a sekretar Međuopštinskog fudbalskog saveza Bečej-Srbobran Slaviša Dabižljević plaketom povodom 105. rođendana i ulaska u viši stepen takmičenja. I domaćin je pripremio darove za goste, koje je predvodio bivši kapiten OFK Beograda, kasnije jedan od naših najboljih sudija sa znakom FIFA, a sada FIFA/UEFA posmatrač Zdravko Jokić.
Druženje uz srneći gulaš održano je u, za ovu priliku, lepo uređenim klupskim prostorijama, a postignut je dogovor da Bačkogradištanci u dogledno vreme uzvrate posetu legendarnom klubu s Karaburme.

 

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име