Trener Damir Dakić i ekipa pred više nego skromnom postom
Trener Damir Dakić i ekipa pred više nego skromnom postom

Damir Dakić se vraća radu sa mladima

Iako je postojao tračak nade da će se saradnja trenera Damira Dakića i srpskoligaša sa Tise nastaviti, Bečejci će, ipak, morati da traže novo rešenje za odgovorno mesto šefa stručnog štaba.

-Imao sam korektnu saradnju sa ljudima u klubu i igračima, ali i prilikom dolaska zimus rekao sam da je moje opredeljenje rad sa mladima u Školi fudbala, koju od 2016. godine držim u Futogu. Sada su prvi polaznici kadeti ili omladinci, pa će su uključiti negde kao bonus igrači. Pored oko 150 polaznika Škole fudbala, treba voditi brigu i o njima. Posla preko glave, a nisam od onih koji otaljavaju rad. Vođenje ekipe u trećem rangu takmičenja je izuzetno ozbiljan posao, pogotovo što će u sezoni koja predstoji, čak, četiri ekipe izgubiti status srpskoligaša, što znači da će se voditi žestoka borba od prvog do poslednjeg kola. To traži maksimalan angažman trenera. Jedan od poslova bi morao da trpi. Iz tog razloga sam odlučio da na vreme obavestim sportskog direktora Miloša Andrića o tome da sam odlučio da se prijateljski raziđemo. Priskočio sam u pomoć kad je trebalo, a sada sa vraćam poslu kojem sam posvetio poslednjih sedam godina, rekao nam je sada već bivši kormilar tiskog broda Damir Dakić.

Očekivali su ljudi iz kluba takvu odluku i sada im predstoji posao više u aktuelnoj pauzi. Treba naći adekvatnog trenera koji će moći da se maksimalno posveti klupskim obavezama. A to u današnje vreme nije lako.

-Trener nam je sada prva briga, ali i igrački kadar moramo kompletirati, kako nam se ne bi desilo da nam na klupi bude samo jedan igrač i to golman, veli sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić i dodaje. Planiramo prozivku za 10 juli, što znači da nam nije ostalo mnogo vremena da rešimo goruća pitanja, a posle toga nam predstoji mesec dana rada kroz pripremni period i igranje kontrolnih utakmica. Povoljnost je što ćemo gro mlade ekipe zadržati, pa razgovarano o angažovanju nekoliko iskusnijih i kvalitetnih igrača u svakoj liniji.

Zavisno od toga kakav će roster biti, zavisi i popunjenost tribina Gradskog stadiona kraj Tise. Proletos su bilo sablasno prazne. Po pedesetak ljubitelja fudbala. Premalo za klub koji je pre samo par godina igrao u prvoligaškoj konkurencuiji, a svojevremeno šest sezona u eliti i dva leta u međunaronoj konkurenciji, Intertoto kupu 1995. godine i sledeće u kvaifikacijama UEFA kupa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име