Imao šansu utakmice- Napadač Bečejaca Mihajlo Mitić
Imao šansu utakmice- Napadač Bečejaca Mihajlo Mitić

Posle 154 dana kljucnuli bod

Dugo, čak predugo, čekali su Bečejci na prekid bodovnog posta. Poslednji put su osvojili ceo plen u Rumi protiv Prvog maj (2:1), a od tada je prošlo 154 dana i uknjiženo je sedam poraza. Dodali se svemu da su, računajući i subotnju utakmicu u Kikindi, koja je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0, Bečejci postigli samo jedan gol u Kuli, onda je jasno što su sa trećeg mesta posle devetog kola pali u opasnu zonu. Iz tog razloga je bod u Kikindi velik kao kuća, a biće još veći ako su u subotu pobedi Podunavac iz Belegiša. Prateći izveštaje iz najvećeg grada severnog Banata, stiče se utisak da su momci trenera Dragana Ivanovića bili bliži osvajanju celog plena, ali su Žarko Kobiljski (51. minut), Nemanja Vještica (68.) i, pogotovo, Mihajlo Mitić (82.) bili u prilici da savladaju golmana domaćih Oparnicu, ali… Mogli su Kikinđani da kazne promašaje Bečejaca u nadoknadi vremena, kada je golman Isidor Milovanov lobovan, ali je Nemanja Vještica uspeo sa gol linije da izbaci loptu u polje i da puni doprinos osvajanju boda.

-Igrali smo čvrsto i takav prilaz je doneo povoljan rezultat. Prvo poluvreme smo, uslovno rečeno, žrtvovali time što smo igrali sa mlađim igračima koji su presingom onemogućili domaćina, koji je, uzgred rečeno, igrački kvalitetniji od nas, da stvori šansu, a u nastavku smo ulaskom Kobiljskog i Mitića mi bili u prilici da budemo opasniji u fazi napada. Šteta što nismo postigli, bar, gol. Sada nam predstoji rad na poboljšanju efikasnosti. Raduje me što momci dobro rade na treninzima, upijaju to i realizuju na utakmicama. Verujem da će u narednom periodu biti radosti i zbog osvajanja sva tri boda, optimista je trener Bečejaca Dragan Ivanović.

Očito da se u pauzi malo kasnilo sa angažovanjem novajlija, pa je ostalo malo vremena za uigravanje takmičarskog tima. Ali, kako vreme odmiče, očekuje se da će posada bečejskog broda biti sve sigurnija i zauzeti pravi kurs koji vidi daleko van opasne zone.

Boje OFK Bečeja 1918 u Kikindi branili su: Milovanov, Ćuk, N. Vještica, Pejić, Vorgučin, Šavija (Kobiljski), Vlaisavljević, Tutnjević, Milovanović (V. Vještica), Čeman (Mitić) Videnović (Ćurčić).

Danas od 14.30 sati OFK Beej 1918 dočekuje naš najstariji klub Bačku 1901 iz Subotice. Utakmica se igra u okviru četvrtfinala kupa FSS na teritoriji PFS Subotica, a u subotu dočekuje Podunavac iz Belegiša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име