Šef stručnog štaba Bečejaca Milan Belić i novajlija iskusni Borislav Bajić
Šef stručnog štaba Bečejaca Milan Belić i novajlija iskusni Borislav Bajić

Umesto da svi igrači, a ima ih tridesetak, dobiju priliku da igraju, srpskoligaš sa Tise je minulog vikenda ostao bez utakmica. Кutiozitet je da su oba planirana rivala bili imenjaci.

Sa superligašem Vojvodinom trebalo je da se igra u subotu u SC „Vujadin Boškov“, a u nedelju u Bačkom Gradištu protiv vojvođanskog ligaša.

-Te dve utakmice su trebale da nam budu „skener“ i posle njih smo planirali da napravimo presek i odlučimo ko ostaje da nastavi borbu za takmičarski pogon. Splet okolnosti je bio takav da smo ostali bez obe utakmice i tražimo rivala za sredu. Najverovatnije je da će to biti komšije iz Novog Bečeja. Bude li tako, već u četvrtak ćemo saopštiti spisak igrača koji nastavljaju da rade, saznali smo od šefa stručnog štaba Bečejaca Milana Belića.

Nije bilo utakmica, ali jeste treninga. U subotu se odradio dobar trening, nedelja je bio slobodan dan, a danas se kreće u novi mikrociklus.

-U subotu je na poštedi bio jedino novajlija iskusni Borislav Bajić, koji se požalio na bolove primicača i grlo, dok su ostali, ne računajući golmane, vredno radili. Od danas će i sportski direktor i trener golmana Miloš Andrić imati posla na terenu, jer će nam se, posle jednonedeljne pauze zbog bolesti, priključiti čuvar mreže Mane Marković. Stiže iz novosadske Vojvodine i devetnastogodišnji Siniša Njamčević, koji će pojačati konkurenciju među „bonus“ igračima, dodaje kormilar tiskog broda Milan Belić.

I dok stručni štab vodi brigu o glomaznom igračkom kadru na glavnom terenu, dotle je rukovodstvu kluba preokupacija završetak novog terena s veštačkom podlogom.

-Pošto smo rešili pitanje postavljana sistema za automatsko zalivanje glavnog travnatog terena, sada požurujemo radove oko završetka terena sa veštačkom pologom, na kom bi trebalo da se održavaju treninzi i tako glavni teren čuvamo samo za utakmice. Teren se veštačkom podlogom se posipa peskom, potom sledi granulat, pa postavljanje zaštitne mreže iza golova, čime se završava posao donatora terena. Onda sledi naša obaveza da postavimo ogradu visoku pet metara oko terena, ali i raskrčimo teren u jasenovoj šumi kako bi se stvorili preduslovi za izgradnju još dva pomoćna terena s travnatom podlogom, čime bismo završili kompleks terena na Gradskom stadionu, rekao nam je potpredsednik OFК Bečej 1918 Nedeljko Vasić.

Rečju, pune ruke posla za sve u taboru srpskoligaša sa Tise. Za sada sve teče po planu, a kako je dosta vremena do starta prvenstvene trke, veruje se da će i poslovi uspešno biti okončani.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име