Jedna od selekcija veterana Crvene zvezde
Jedna od selekcija veterana Crvene zvezde

Veterani najstarijeg kluba imena Vojvodina dočekuju legende s „Marakane“. Atraktivna utakmica igraće se u ponedeljak, 17. oktobra, na igralištu u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu s početkom u 15.30 sati.

Agilno rukovostvo Bačkogradištaca predviđa i predigru od 13.30 sati u kojoj bi snagu odmerile izabrane kadetske selekcije bečejske i srbobranske opštine.

Vredi u ponedeljak biti na pokrivenim tribinama, što je bitno ako pada kiša, lepo uređenog sportskog centra u Bačkom Gradištu. Iz dva razloga. Prvo, na jednom mestu će se videti nade Fudbalskog saveza opština Bečej i Srbobran, tačnije budućnost fudbala u opštinama s dugom fudbalskom tradicijom. Drugo, biće to prilika da se podseti na neka lepa fudbalska vremena, jer će se u timu domaćina i našeg najtrofejnijeg kluba Crvene zvezde naći brojna imena koja su gradila istorije svojih klubova i istavile trag u jugo fudbalu.

-Beograđani su najavili dolazak nekoliko atraktivnih imena, rekao nam je sekretar Vojvodine Voja Živković. Predvodiće ih četvrta „zvezdina zvezda“, Vladimir Petrović Pižon, a najavljeni su, između ostalih, još Aćimović, Borovnica, Bursać, Dujković, Karasi, Šestić… Imaćemo i mi solidan sastav, jer smo pozvali veterane Backovića, Brkljača, Gucunskog, Erdeljana, Klajića, Križevca, Kudrića, Maksimčeva, Mesika, Radanovića, Radulovića, braću Rajević, Rakovića, Stanojeva, Stefanova, Stojanović, Stojšića, Tatića, Husanovića…

Ovom sportskom susretu najviše će se, nema sumnje, obradovati Goran Erdeljan, koji je u svojoj karijeri nosio dres oba kluba. U matičnoj „voši“ je naučio prve fudbalske korake, a talenat ga je odveo u Crvenu zvezdu, gde je nastavio fudbalsko školovanje i igrao za mlađe katerorije šampionskog kluba.

Kako Bačkogradištanci ove sezone imaju ambiciju da vrate status područnog ligaša, a u tome im je itekako potrebna pomoć sa tribina, ovo je jedan od poteza da vrate ljubitelje fudbala tamo gde im je mesto.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име