Fudbaleri Vojvodine lako podnose pripreme | Foto: Vlastimir Jankov
Fudbaleri Vojvodine lako podnose pripreme | Foto: Vlastimir Jankov

Fudbalska lopta, gotovo, da nije prestajala da skakuće po terenu SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu. Pauza u fudbalskom takmičenju iskorišćena je za organizaciju turnira u malom fidbalu i igri „tri na tri“, pa su se u novom područnom ligašu, FK Vojvodina, brzo i lako prešaltovali na veliki teren.

Još uvek su u fazi formiranja sastava, jer ne žele godinu dana da igraju u područnoj ligi i vrate se u međuopštinski rang takmičenja.
-Istina je to, kao što je istina da je sve to planski rađeno. Igrači nisu imali pauzu u radu, jer su se rekreativno bavili fudbalom, i to nam je omogućili da brzo krenemo sa igranjem kontrolnih utakmica. Prva je u Temerinu protiv Sloge završena bez golova, a drugu imamo u sredu, 25. jula, na našem terenu protiv omladinaca prvoligaša TSC iz Bačke Topole. Narednog vikenda, 28. i 29. jula, organizujemo tradicionalni Letnji turnir, a učestvovaće, pored nas, Bajša, Miletić iz Mošorina i Sloga iz Temerina. Avgustovski serijal počinjemo gostovanjem u Banatskom Despotovcu 5. avgusta, gde ćemo igrati protiv Mladosti, potom ćemo 9. avgusta ugostiti Iskru iz Kucure, a onda pred našim navijačima 12. avgusta imati „generalku“ protiv „mladostaša“ iz Banatskog Despotovca pre početka nove sezone 18. avgusta, raportirao nam je raspored igranja kontrolnih utakmica predsednik Voše Goran Kudrić.
Paralelno s brigom oko seniorske ekipe, u najstarijem klubu imena Vojvodina dužnu pažnju poklanjaju i mlađem uzrastu. Otvorili su vrata Fudbalskoj školi „One Team“ iz Temerina, koja ima sporazum o saradnji sa gigantom srpskog fudbala Crvenom zvezdom iz Beograda, da realizuje program rada i u Bačkom Gradištu.
-Pozivamo decu uzrasta od pet do 12 godina iz Bačkog Gradišta, ali i okoline, da se ukluče u rad ove škole fudbala. Iz tog razloga pozivamo i roditelje da se upoznaju s planom i programom rada škole. Sastanak je zakazan za sredu, 25. jula, u 18 sati na našem stadionu s namerom da se postigne dogovor o početku rada na terenu sa diplomiranim trenerima UEFA, dodao je Goran Kudrić.
Koliko je sve ozbiljno, potvrđuje podatak da je za subotu, 4. avgusta, zakazana utakmica između desetogodišnjaka (2008. godiše) „One team“ i beogradske Crvene zvezde na terenu u Bačkom Gradištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име